Søfolk har nu været gidsler i Somalia i 15 mdr.

Danske politikere: Vågn dog op!, og vis jer som ansvarsbeviste mennesker og få de to søfolk befriet fra de somaliske pirater, skriver Poul Erik L.

Kaptajn Eddy Lopez og styrmand Søren Lyngbjørn har i dag været gidsler i 15 måneder.(Foto: Ekstra Bladet)
Kaptajn Eddy Lopez og styrmand Søren Lyngbjørn har i dag været gidsler i 15 måneder.(Foto: Ekstra Bladet)

I dag har seks søfolk, heraf to danske, været fanget 15 måneder som gidsler i Somalia, hos pengegriske somaliske pirater. Gidsler for en handlingslammet dansk regering, som tilsyneladende er mere optaget af piraternes ve og vel end af landets borgeres ditto.

Sådan indleder nationen!-medlem Poul Erik L. et læserbrev om de to søfolk - Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez - der blev taget som gidsler i januar sidste år. Poul Erik mener, at politikerne gør for lidt for at få dem fri:

- Seks uskyldige søfolk, som alle kan se frem til et fremtidigt liv ødelagt på grund af nogle få hundrede piraters hærgen i jagten på penge. Ødelagt på grund af en politisk uvilje, eller måske rettere manglende evner, til at komme denne meningsløse og modbydelige menneskehandel til livs.

Politikerne må tage ansvar
- Søfolkene er næsten glemt af store dele af den danske befolkning af den simple grund, at man intet hører om disse stakkels menneskers tragiske skæbne. Danske politikere: Vågn dog op!, og vis jer som ansvarsbeviste mennesker og få disse stakkels mennesker befriet. Det er jeres simple pligt! Til danske borgere: Rejs en protest for at få politikerne til at tage det ansvar, de er valgt til at varetage!

Hvad mener du? Skal regeringen gøre mere for at få gidslerne fri?

For tre måneder siden sagde Villy Søvndal, at han følte med gidslerne. Han sagde bl.a, at han tænkte på de pårørende og den usikkerhed de lever med, og tilføjede:
- Der hviler et meget stort ansvar på rederiet som bistås af professionelle rådgivere i bestræbelserne på at opnå en løsning

Se også: Søvndal: Jeg tænker på de danske gidsler Søvndal: Jeg tænker på de danske gidsler

På nationen! har elisa sloth oprettet sagen ' Related contentHJÆLP DE DANSKE SØMÆND der er gidsler hos pirater'. Foreløbig har 64 nationen!-medlemmer støttet hende.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere