Fejrer 500 år med romaer i Danmark

Koncerter, foredrag og roma-menu i cafeen. Verdenskulturcentret på Nørrebro fejrer et halvt årtusinde med danske romaer

Du kan besøge en ægte roma-husvogn på Nørrebro i denne uge.
Du kan besøge en ægte roma-husvogn på Nørrebro i denne uge.

Det er småt med positive historier om romaer, og derfor holder Verdenskulturcentret på Nørrebro nu - i samarbejde med den nydannede Roma Foreningen i Danmark, Romska Kulturcentret i Malmö, Dokumentations og RådgivningsCenteret om racediskrimination og Guldberg skolen - en 'Roma Kulturuge'.

Mere positiv formidling
Den aktuelle anledning er at vi i år kan fejre 500 året for den første roma i Danmark, men historier om romaer, der ikke er velkomne på Roskilde Festivale, ikke er flinke til at sende deres børn i skole og romaer, der tigger i danske gader, danner bagtæppet for aktiviterne, der skal sætte fokus på en positiv formidling af Romaernes kultur og historie, som det hedder i pressemeddelelsen.

Se også: Slut med at kaste dåser efter romaerSe også: Jublende romaer: Nu kommer vi tilbage

- Målet med ugen er at få anerkendt romaerne som nationalt mindretal, så de f.ex. kan få lettere ved at søge penge til forskellige aktiviteter, men også at romaerne kan blive bedre til at optræde som en samlet gruppe, siger Kulturugens pressetalsmand Signe Ejerskov til nationen!

Der er gratis koncert med det svenske roma-orkester Gipsy Brothers på lørdag fra 15-17 i VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7 - lige ved Sankt Hans Torv.

Har du en ide til hvordan romaerne kan få flere positive historier i medierne?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere