TV: Grinende politi jagtede MC'er i døden

Hvor hurtigt må politiet køre når de eftersætter en motorcyklist, der kører for hurtigt? Video af politijagt skaber debat i Sverige

Politibilen kørte mere end 240 kilometer i timen., da den satte efter motorcyklisten d. 11. juli sidste år. Er det forsvarligt? (arkivfoto)
Politibilen kørte mere end 240 kilometer i timen., da den satte efter motorcyklisten d. 11. juli sidste år. Er det forsvarligt? (arkivfoto)

Se uddrag af politiets video herover

---------------

D. 11. juli kørte 22-årige Christopher Andersson sig ihjel på motorcykel. Forinden var gået 45 minutters hidsig politijagt - først med bil og siden med helikopter - og Christopher havde ikke bare overtrådt hastighedsgrænser, han havde også kørt uden nummerplader, mod trafikken og over for rødt flere gange.

Efter en kort undersøgelse besluttede anklager Håkan Roswall, at alt var foregået efter bogen, men nu skaber en 11 minutter lang videooptagelse af biljagten debat.

Hehe, det var sjov
En trafikforsker mener ifølge aftonbladet.se, at det er rent held, at der ikke er nogen medtrafikanter, der kommer til skade unden den lange jagt. Og optagelsen, der stammer fra politi-bilen, afslører også at en af betjentene i bilen udbryder et 'hehe, det var sjov', efter en indenomsoverhaling med 140 kilometer i timen.

Du kan også se filmen her.

Hvad mener du?

Kan det være rigtigt, at en politibil skal køre 240 km/t for at fange en person, der kører uforsvarligt? Og er det i orden at more sig, mens man jagter en kriminel?

Christopher Andersson mor har klaget over betjentene kørsel og anklagerens beslutning om, at alt er foregået korrekt, og justitsombudsmanden er ved at behandle den klage. Moren skriver bl.a., at hun mener, at det er åbenbart, at politiindsatsens intensitet og omfang ikke står mål med det retlige formål, man gik efter'.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere