'Han er jo bare en desperat far'

Der er ikke noget rigtigt og forkert i forældremyndighedssager - men hvem tror du mest på - en dansk eller en østrigsk domstol?

Mor bor i Østrig - far bor i Danmark. Har du et bud på hvordan den kabale kan gå op? (Foto: Thomas Borberg)
Mor bor i Østrig - far bor i Danmark. Har du et bud på hvordan den kabale kan gå op? (Foto: Thomas Borberg)

- I mine øjne er han blot et menneske der, i mangel af effektivitet fra de myndigheder, som i et tilfælde som dette burde håndhæve en dansk domstolsafgørelse, tager sagen..(sin søn) i egen hånd.

Sådan skriver nationens! Jimmie L i den sag, han har oprettet for at støtte Thomas Sørensen, der i går rejste til Østrig for at tage sin søn Oliver tilbage til Danmark - væk fra moderen Marion Weilharter.

Danmark siger far - Østrig siger mor
Ifølge Thomas Sørensens udsagn har hun stjålet barnet med til Østrig, selv om en dansk landsretsdom havde tilkendt ham forældremyndigheden. I går afgjorde domstolen for civilretssager i Graz dog en endelig afgørelse, der falder ud til morens fordel, så lige nu mener Danmark altså, at Oliver skal bo hos sin far her i landet, mens Østrig altså mener, at Oliver skal bo i Østrig hos sin mor.

Hvad mener du? Og kan det være rigtigt, at en sag om forældremyndighed kan afgøres i to lande - med to forskellige udfald?

Deltag i debatten - skriv et læserbrev til Ekstra Bladet. Klik her.

På nationen! er sagen foreløbig kun kommenteret af mænd, og en af dem er kenneth l.:
- Kvinden burde til at starte med aldrig have haft lov til at tage sønnen med ud af landet, da hun flyttede. Hvis en af forældrene vælger at flytte til udlandet burde forældremyndigheden gå til den der bliver boende. Vel og mærke hvis begge er gode forældre ellers er sagen ofc en helt anden.

Pisse-synd for drengen
Og Frank L. - som pgså er en mand - mener at Østrig har begået en stor fejl:

- Danmark og Østrig har tilsluttet sig en international konvention om, at respektere landenes afgørelser i sager om forældremyndighed - den har Østrig trukket på skuldrene af............, afgørelsen altså. Derfor forstår jeg godt drengens far henter ham i Østrig.

- Det er hans mor, der har bortført ham til Østrig. De Østrigske og Danske myndigheder har siddet med hænderne i skødet, myndighederne i Danmark har bare ikke været hurtigt nok ude med, at få udstedt en international arrestordre på moren, derfor har de Østrigske myndigheder trukket på skuldrene.

- Det er dog alt andet lige - pisse synd for den dreng.

Har du et bud på, hvordan den ulykkelig sag kan få en lykkelig ende?

0 kommentarer
Vis kommentarer