Matros: Sådan skaffer vi Afrika vand

Hvis vi kan finde ud af at løse alle mulige problemer i verden, hvorfor kan vi så ikke skaffe vand til Afrika? Læserbrevskribent Kurt-Emil Ravn har en løsning

Der mangler vand i Afrika. Men måske er det en simpel ting, der skal til?(Foto: Joerg Beuge)
Der mangler vand i Afrika. Men måske er det en simpel ting, der skal til?(Foto: Joerg Beuge)

- Man har i flere årtier lagt olie, gas og vandledninger i de fleste Vestlige-Lande! Rusland, har bla.a. fodret Europa med gasledninger til Scandinavien og Europæiske lande, især i de sidste 10 år! Man har i ca. 150 år, tonset billioner af dollars til Zues-Kanalen, Panama-Kanalen, Kiehler-kanalen, Broer, underjordiske/bjerg-Tuneller, Motor-vejsnet, Mega-Dæmninger, Oliebore-Rigger,Hangarskibe,A-Tom Kraftværker, Rumraketter,satelitter osv.! Så, hvor meget hjernekapacitet mangler der for, at løse Afrikas vandproblem?; skriver Kurt-Emil Ravn i et læserbrev til Ekstra Bladet.

Stå sammen
- Jeg, som er gammel Matros ( 25 år ), ved, at der har været maskiner ombord på skibene de sidste 30-40 år til at lave saltvand om til ferskvand, drikkevand! Maskinerne er vist nok centrifuge-maskiner. Lav sådanne maskiner i større målestok rundt om Afrika og før rørledninger med adspredelse og eventuelt lav kunstige søer med ferskvand! Når så væksten gror igen, så, som afgrøder og jungler/skove, vil væksten kunne være med til at opsuge monsun-regnen, så at det ikke bare fordamper op i den blå luft, skriver han begejsret og tilføjer:
- De sultne i Afrika kan så få mad på bordet igen! Samtidig, giver det samlet set en masse arbejdspladser og mere fred i de forskellige lande og opbremsning af flygtninge til Europa, hjælp til selvhjælp. Og, her må alle de rige landes økonomer, ingeniører og Regeringsledere stå sammen i fælles front, velbekomme!, slutter han.

Lav saltvand om til ferskvand og red Afrika? Er det en løsning?