Annonce:
Annonce:

TV: Rakettest: Danmarks største romerlys

Der var seriøst fyrværkeri for feinschmeckere, da Copenhagen Suborbitals i dag fredag testede to nye raketter for et begejstret hjemmepublikum. Se det her

Annonce:
Følg nationen!

Copenhagen Suborbitals, folkene bag HEAT X1 raketopsendelsen fra Østersøen i sommer, har ikke ligget på den lade side: To nye raketmotorer blev idag fredag, testet på refshaleøen på den gamle BogW-grund.
Og selvom det var iskoldt at vente i timevis i vinden, blev de godt 100 trofaste tilskuere stående til den støjende, flammende ende, da BIG LES, en ny løfteraket, der klarer 90 ton, blev fyret af som årest største og vildeste romerlys.

Annonce:

Faststof og flydende brint
Far og søn-publikummet var talstærkt tilstede og kameraerne snurrerde mens detaljer blev diskuteret. Efter første affyrring, af den ny-konstruerede raket SAPHIRE, der er styrbar, kom konstruktør Peter Madsen selv ned til publikum og diskuterede detaljerne med dem.
Og før affyrringen af hovednummeret BIG LES, var der da også en enkelt detalje Peter Madsen skulle have på plads:
- Det er jo gået rigtig godt indtil videre. Men jeg vil gerne understrege at det er en eksperimental-raket. Og den kan såmænd ligesågodt ryge i luften, forklarede han over højtaleranlægget to minutter før bæstet blev tændt og fik lov at brænde fejlfrit i 4 fabelagtige sekunder.
Det er meningen at den skal skubbe den 500 kilo tunge rumkapsel, holdet har konstrueret, mellem 1 og 2 kilometer op i luften.

Godt nytår
Bagefter var der klapsalver til alle. Og som Peter Madsen sagde:
- Det her kan vist kun betyde: Godt Nytår.
Copenhagen Suborbitals regner med en rigtig opsendelse til sommer næste år. Formålet her er blandt andet at teste faldskærmene, der skal bringe raketten sikkert ned.

Læs mere om resultaterne hos Copenhagen Suborbitals

Var du der selv? Har du billeder eller video? Upload til nationen.tv eller mail os på nationen.tv@eb.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: