Malmøs jødehad får Hollywood til at aflyse

Der var millioner af dollars på vej til Malmø og Skåne fra Hollywood, men så kom Malmøs rygte pludselig producenterne for øre

En advarsel fra Simon Wiesenthal Centeret ser ud til koste Øresundsregionen millioner af kroner. (screendump fra www.wiesenthal.com)
En advarsel fra Simon Wiesenthal Centeret ser ud til koste Øresundsregionen millioner af kroner. (screendump fra www.wiesenthal.com)
Følg nationen!

Mange regioner kæmper om at lægge natur, byer, hoteller og restauranter til store film, så da Mikael Svensson fra Øresund Film Commission, rejste til Los Angeles i januar i år for holde møde med et filmselskab, var forhåbningerne store. For selskabet var klar til at lægge indspilningerne af en storfilm baseret på en bestseller med jødisk tema i Malmø og omegn.

Den slags kan give millioner af kroner - både i direkte indtægter som filmselskabet lægger, mens indspilningerne foregår - og dels afledte indtægter, når folk, der har set filmen, kommer rejsende for at se kulissen i in natura.

Men....så kom rygterne om vilkårene for Malmøs jødiske befolkning Hollywood-bosserne for øre, og så var de planer lagt på is. I en mail afsendt i februar skrev filmselsskabet, at det center som nazijægeren Simon Wiesenthal har lagt navn til, direkte fraråder jøder at besøge Malmø. Se uddrag fra mailen i boksen til højre

Mikael Svensson blev skuffet, for selv om siger til sydsvenskan, at han har læst om jødernes situatin i Malmø, så havde han aldrig troet at det ville berøre hans arbejde:

– Jag har fulgt debatten, men havde aldrig troet at det kunne brede sig til filmbranchen, og den her type beslutninger, siger han.

Men hvad siger du? Er situationen for jøder i Malmø virkelig så alvorlig?

I marts 2010 skrev Ole Hyltoft en klumme her på siden, om problemet for jøder i Malmøs gader. Den artikel fik 651 kommentarer.

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.