Æreløse jægere: Liderlige efter trofæer

Moderne jægere er trofæ-liderlige og skyder alt for vildt omkring sig, mener flere kommentatorer på nationen!

(foto:Polfoto)
(foto:Polfoto)

Nationen! har skrevet 148 kommentarer til historien om en jæger, der dræbte elgko og sårede kalven.
- Tror ganske enkelt mange jægere er skyde- og trofæ liderlige. Kan da selv se når jeg er på jagt, at mange skyder på sindsygt lange hold, ISÆR efter gæs, en ting som selv Danmarks Jægerforbund nu også har fået øjnene op for, total tåbeligt da, hvis man gider gøre lidt ud af det, kan man kalde fuglene lige ned på stive vinger og sikkert afskyde dem på meget kort hold, skriver Henrik J.

Skyder bjørne
- Der er formodentlig brådne kar alle vegne, men generelt er danske jægere vellidt de steder jeg har været på jagt, dels for høj jagtmoral dels fordi de fleste danske jægere sætter oplevelsen og jagten højere end trofæet. Jeg har selv været i Australien og skudt vildsvin. Der var det lokalbefolkningen en gåde at jeg ville spise kødet og tog hånd om det skudte dyr, de var selv vandt til at lave hundemad af dem....I Canada skød min søn og jeg bjørne og en ulv, en fantastisk oplevelse som ikke kan beskrives med ord. Dem der skriver negativt om jagt, skriver det i uvidenhed, mener Claus M.
Men Kenneth L. synes ikke det er iorden:
- Hvad gjorde i med bjørnen og ulven...Var det bare for hyggens skyld at de skulle dø?? I så fald er der noget galt med dig....At gå på jagt og bagefter spise dyret er helt fint men at dræbe for man synes det er en oplevelse er sygt...!, skriver han.

Adreanalinjunkie
Claus M. forsikrer, at han faktisk spiste bjørnen. Som delikatesse. Og så har han dette svar:
- jeg kan godt love dig at en jagt på et rovdyr som en bjørn er en udfordring, det er bjørnens sanser mod menneskets intelligens og i de fleste tilfælde vinder bjørnen. Det der gør jagt på rovdyr ekstra spændende er risikoen for at bjørnen ikke løber væk som en elg eller et rådyr, men derimod angriber og rent faktisk vinder kampen. Kald mig bare adrenalinjunkie, men det er en fantastisk oplevelse at være i infigth med en sortbjørn, den første skød jeg på 80 meters afstand, en distance bjørnen løber på tre sekunder. havde jeg skudt forbi så havde jeg ikke kunne nå at skyde igen, forsvarer han sig.

Ulige kamp
Ida M. slår igen:
- Den moderne jæger skyder vildt, fordi det giver ham/hende en adrenalin-rus. Det er spændende at tage et andet dyrs liv, at nedlægge et bytte man har "jaget". I gåseøjne fordi det jo er en ulige kamp, når jægeren er nødt til at benytte sig af en masse højteknologisk isenkram for at kunne gøre det. Alt det sludder med at det begrænser bestanden på en naturlig måde, at det er for naturoplevelsens skyld, at dyret har haft et prægtigt liv og dør på en værdig måde...Det ville ikke røre mig en fjer, hvis der var nogen der gjorde det til en sport at pløkke nogle jægere, førend de får ram på et dyr. Det ville desuden være en mere ligebyrdig kamp.., skriver hun og bakkes op af Helle A:
- Kan fuldt ud tilslutte mig. De er jo skydegale originaler. Bare se på alle de gange, hvor der sker vådeskudsulykker.

Handler moderne jagt for meget om trofæer og adreanalinkicks?