Hampepartiet er parat til Folketinget

Partiet med mærkesagen 'fri cannabis' kan nu findes på stemmesedlen i Københavns storkreds

FOTO: Colorbox. Hampepartiet vil have fri cannabis til danskerne
FOTO: Colorbox. Hampepartiet vil have fri cannabis til danskerne

Hvad har VKO gjort for cannabisrygerne? Det spørger Hampepartiets frontfigur Klaus Trier Tuxen i ovenstående video. Den 27. august demonstrerede Hampepartiet mod VKO, i dag har de fået plads på stemmesedlen.

-Jeg har endelig fået 150 stillere på plads i går. Cirka 30 procent af dem var fra Christiania, og de bakker fuldt ud op om sagen, siger Klaus Trier Tuxen.

Rygermærkesag
Hampepartiet er nu klar til at få krydset af københavnerne d. 15. september, men partiet har kun en enkelt sag - nemlig at få legaliseret cannabis. Partiet erkender, at der tit har været diskussioner om, hvorvidt de skulle tænke i flere mærkesager.

-Det er stadig et diskussionsemne, om vi skal fokusere på andet end cannabis. Men hvis jeg får et spørgsmål, så vil jeg lige tage mig en joint og tænke over det, lyder det fra Tuxen.

Vil være et landsdækkende parti
Selv om den grønne plante er Klaus Trier Tuxens hovedsag, regner han med at bruge Christiania, social ulighed og grøn politik som andre temaer i Hampepartiets valgkamp.

-Folk siger, at jeg har en chance for at komme i Folketinget. Der er jo ikke nogle andre, der sætter fokus på fri cannabis, så vi vil sætte fokus på det en gang for alle, siger han. Og hvis Klaus Trier Tuxen ikke kommer ind i Folketinget, er ambitionen at udvide partiet til et landsdækkende parti.

-Jeg har har lidt tænkt mig at bruge Glistrups model, selv om jeg ikke er enig med ham. Jeg var nabo til Glistrup som barn og oplevede, at han byggede et parti op fra bunden. Man er bare nødt til at gå igang. Jeg ved godt, at det er en lang proces, men vi vil løse det hen ad vejen, siger Tuxen.

Har Hampepartiet med Klaus Trier Tuxen i spidsen en chance for at komme i Folketinget? Vil du stemme på Hampepartiet?