Det er fars og mors skyld jeg var utro

Ny forskning tyder på, at utroskab er genetisk betinget

Der er nyt håb til Tiger Woods, Arnold, Ryan Giggs og andre kendisser, der har haft snablen for langt fremme. Nu kan de nemlig skyde skylden på deres gener. (Foto: AP)
Der er nyt håb til Tiger Woods, Arnold, Ryan Giggs og andre kendisser, der har haft snablen for langt fremme. Nu kan de nemlig skyde skylden på deres gener. (Foto: AP)

'Skat, det var på grund af mine gener'.

En gruppe tyske forskere er nu klar med den ultimative undskyldning til utro ægtemænd og kvinder.

LÆS OGSÅ: Kan score kassen på Arnolds utroskab

For i fællesskab har de over en længere periode udført et forsøg ved Max Planck-instituttet i Seewiesen med over 1.500 såkaldte zebra-finker, og det viser, at tendensen til at være utro meget vel kan hænge sammen med et særligt genetisk karaktertræk, man fødes med.

Ifølge forskningen, der er baseret på længere tids observation af fuglenes opførsel i forbindelse med parringen, har de mest promiskuøse af fuglene tilsyneladende særlige variationer i deres DNA, som de giver videre til deres efterkommere, der også har tendens til at 'sprede vinger' lidt oftere end normalt. Fuglene, der ikke har denne særlige variation, er derimod ofte mere monogame.

LÆS OGSÅ: United-stjerne i utroskabsfælden

- Finkerne er kendte for at være meget forskelligt anlagt, i forhold til at parre sig med fremmede hunfugle eller ej. Denne forskellighed er et langt stykke hen ad vejen genetisk betinget, fortæller ornitologen Dr. Wolfgang Forstmeier, der samtidig mener, at forskningen kan overføres til mennesker, ifølge Daily Mail.

Hvad mener du? Tror du på, at utroskab er medfødt, og er det en holdbar undskyldning at skyde skylden på sit DNA?

0 kommentarer
Vis kommentarer