Uffe: Danskere for pinlige til EU

Uffe Ellemann mener, at danskernes forbehold og ønsker om grænsekontrol er en stopklods for EU. Vi er 'sære og forkælede'. Hvorfor melder vi os ikke bare ud?, spørger han. Nationen! er helt enige

Ud af EU hvis man ikke bidrager, siger Uffe Ellemann Jensen
Ud af EU hvis man ikke bidrager, siger Uffe Ellemann Jensen

66 procent af nationen! mener at Danmark bør melde sig helt ud af EU. Det viste en stor afstemning for et par dage siden.
Og det mener Uffe Ellemann Jensen, tidligere udenrigsminister og glødende EU-tilhænger sådan set også!
Men af helt andre årsager. Vi er nemlig sære og forkælede. Og så vil vi have grænsekontrol:
- Det er det dårligst tænkelige tidspunkt at skabe tvivl om de fælles løsninger – især fordi vi i forvejen opfattes som sære og forkælede af de andre. Så hvorfor ikke gøre de andre den store tjeneste at melde os ud? Hvem ved – det kunne måske også bidrage til at bringe en større grad af alvor og realisme ind i Danmarks forhold til resten af Europa, skriver Uffe Ellemann i en kronik i Berlingske Tidende idag.

Besværlig danske
Uffe Ellemann skynder sig til sidst i kronikken at sige, at det selvfølgelig er vigtigt at vi 'klamrer os' til EU.
- Men den tanke hænger stadig ved, at det vel nok er heldigt, at alle de andre ikke er så besværlige som vi – for så ville det da gå helt galt, skriver han.
B.R. har oprettet en MinSag med netop Ellemanns kronik som udgangspunkt: Skal vi melde os ud af EU fordi vi er for dumme?
- Vi er her i Danmark blevet så navlepillende, egocentrerede og ude af trit med omverdenen. Vi er blevet ligusterhæk elskere og syntes alle andre omkring os er nogle tosser, skriver han blandt andet.

Hvem er dum?
- Lad os endelig melde os ud af EU! Spørgsmålet er hvem der er dummest. Dem der helt frivilligt afgiver DK´s suverænitet, som kan styres af EU parlamentet. OG som helt frivilligt vil give afkald på vores Demokrati. Eller dem som ønsker et land hvor vores politikere har fuldt bestemmelses ret inden for nationens grænser, og som er folkevalgte, skriver Thomas B.
- Som tiden går, bliver jeg mere sikker på, at det var forkert at vi overhovedet kom med i EU, den megen blæst om grænsekontrollen bekræfter det, skriver K.L.S.

EU og EF?
- Vi skal bare ud af det lo.rt! Mange tror at EU og EF er det samme. Det er det bare ikke! EF omhandler handel, EU omhandler fælles love, fælles tænke måde, fælles regering. Hvorfor skulle vi ellers have et parlament, hvor ingen af os almindelige dødelige har nogen som helst mulighed for at stemme på, hvem der skal sidde i "regering"? Har vi nogensinde stemt på Van Rompuy(Vores Europæiske Præsident)? Nej vel? Hører vi nogensinde noget omkring, hvad der sker i parlamentet? Nej vel? For vi må ikke få noget at vide....., skriver Simon J.

Ellemann: Vi kunne klare os uden
- Danmark har et stærkt demokrati. Derfor kan vi godt holde til at stå uden for det europæiske fællesskab. Andre er ikke så heldigt stillet. Deres demokrati risikerer at bryde sammen, hvis de ikke er med i det forpligtende fællesskab. Det er for deres skyld, vi har brug for et stærkt EU. Derfor ville man gøre dem en stor tjeneste ved at melde sig ud – hvis det væsentligste, man har at bidrage med, er at spænde ben for samarbejdet, skriver Uffe Ellemann.

Tror du Danmark kunne klare sig udenfor EU? Skal vi tilbage til EF-tankegangen istedet? Og hvad mener du om Uffe Ellemanns beskrivelser af danskerne?

1 af 2 Stod det til nationen! var vi allerede meldt ud af EU
2 af 2 Ud af EU hvis man ikke bidrager, siger Uffe Ellemann Jensen
0 kommentarer
Vis kommentarer