P3-vært truet efter satire om Danmark

I onsdags havde radioværten Mona Masri et udfald mod Danmark, der blev kaldt 'pissland' og sammenlignet med nazi-Tyskland. Nu bliver hun truet

Mona Masri
Mona Masri

Mange svenskere fik deres knækbrød galt i halsen, da de i onsdagens udgave af programmet Tankesmedjan kunne høre at Danmark - på grund af regeringens forslag om at udvise alle kriminelle udlændinge - blev svinet til af Mona Masri.

'Pissland' og 'Det fjerde rige' sagde hun bl.a andet for ørerne af hundredetusindvis af lyttere. Og en del reagerede ved at skrive kritiske kommentarer på programmets hjemmeside, men i går aftes var tonen blevet så hadefuld i de op mod 70 kommentarer, at de programansvarlige valgte at fjerne samtlige kommentarer.


Tankesmedjans redaktion.

- Der kom trusler mod Mona, og der var racistiske udsagn, så derfor valgte vi at pille kommentarerne af, siger Sveriges Radios P3-chef Cajsa Lindberg til nationen! i dag.

Mange vrede svenskere forsøger derfor at komme af med deres harme over indslaget, ved at skrive kommentarer til andre af Sveriges Radios web-udgivelser.

- Jahpp, det var fel artikel jag kommenterade nu. Kommentarfunktionen på artiklarna det gällde är fortfarande nedstängd... jaja.;”, skriver en kommentator f.ex., en anden sådan her:

- Har gillat p3 tidigare men nu blir jag jävligt tveksam... Varför gallrar ni ur alla kommentarer (den största delen, när ni stängde kommentarfunktionen).

Cajsa Lindberg forklarer, at kommentarerne nu vil blive gennemlæst og dem, der ikke er truende eller racistiske, vil dukke op igen i næste uge.

Synes du, at indslaget var vellykket, når man nu ser de mange vrede reaktioner?

- Vellykket og vellykket. Man må sige, at indslaget har gjort det, som god satire skal, nemlig skabe debat, siger Cajsa Lindberg.

Du kan høre indslaget her:

Lyssna: Tankesmedjan
Lyt fra 14.19 og lidt frem

Og hvis du vil se hvad svenskere skriver om indslaget på siden politiskinkorrekt.se, så klik her

0 kommentarer
Vis kommentarer