Tjener 16 milliarder på løbedille

Hele 750.000 voksne danskere løber nu jævnligt og ifølge en ny analyse kan de indtjene samfundet 16 milliarder kroner de næste 40 år

Flere og flere danskere løber - og det gør godt på Danmarks bundlinje. (Foto: Per Gudmann)
Flere og flere danskere løber - og det gør godt på Danmarks bundlinje. (Foto: Per Gudmann)

Samfundet bliver rigere, når danskerne løber.

For en person, der løber hele voksenlivet slipper for 3,5 år med alvorlige livsstilssygdomme sammenlignet med én, der ikke dyrker motion, hvilket giver samfundet en gennemsnitlig besparelse pr. løber på 138.000 kroner for færre indlæggelser og behandlinger.

Oven i den besparelse skal lægges 200.000 kroner for i gennemsnit et halvt års mindre fravær fra sit arbejde, viser en analysen fra sundhedsøkonom Jan Sørensen fra Syddansk Universitet.

- En af de store udfordringer for at indhøste gevinsterne fra løberne er, at man fastholder dem i at løbe eller være fysisk aktive i hele perioden, siger han til dr.dk, der også kan fortælle, at man skal holde løberiet i gang indtil man er 80 år, hvis samfundet skal indkassere de 16 milliarder kroner.

Men hvad mener du? Skal danskerne tvinges til at løbe noget mere, skulle man give dem, der løber et særligt fradrag eller ku' det være ne ide. hvis kommunen delte løbesko ud gratis?

Antallet af voksne danskere er steget til 750.000 fra 440.000 i 1998. men sundhedsøkonomen mener, at der er plads til flere på løbestierne.

-. Det kan være, at man i kommunerne i højere grad end i dag skal arrangere eller støtte løbearrangementer, som er med til at motivere folk til at starte eller fortsætte med at løbetræne, siger sundhedsøkonom Jan Sørensen til dr.dk

Kom med dit bud på. hvordan man får flere til at løbe.

0 kommentarer
Vis kommentarer