TV-værter må ikke sige 'Facebook'

TV- og radioværter må ikke længere nævne navnet på det sociale netværk Facebook i Frankrig. Det er skjult reklame

DR opfordrer seerne til at debatere - via Facebook. (screendump fra dr.dk)
DR opfordrer seerne til at debatere - via Facebook. (screendump fra dr.dk)

For et par måneder siden brokkede Uffe Riis Sørensen sig i Ekstra Bladet over DRs opfordringer til at besøge Facebook, og nu går Frankrig skridtet videre.

Læs: DRs Facebook-politik er stupid

I en ny lov forbyder man simpelthen radio og tv-stationer at omtale deres egne sider på social netværk som Facebook, da lovgiverne mener, at kan sammelignes med skjult reklame.

- Vi er ikke i USA, hvor du kan købe en frekvens for at få en tv-kanal, hvorpå du kan gøre næsten, hvad det passer dig, siger Christine Kelly fra Frankrigs Conseil Superieur de l'Audiovisue, der svarer til Radio og tv-nævnet i Danmark i følge politiken.dk

Uffe Riis Sørensen skrev i februar, at DR, som jo er batlat af licens fra seerne, fungerer som 'madding på krogen' for det privatejede firma Facebook:
- Jeg har ikke lyst til at stå i Facebooks arkiv, og som licensbetaler må jeg spørge: Hvem fanden har besluttet, at public service skal være madding på krogen for Facebook? Hvis DR vil have debat, kan det pærelet ske på DR’s egen hjemmeside. Selv blandt regnormene Kjersgaard & co. må der vel være grænser for stupiditeten i det statslige tv.

Men hvad mener du? Skal Danmark gøre som Frankrig og indføre et Facebook-forbud i DR?

0 kommentarer
Vis kommentarer