Chefen: Du skal da have en rygepause til

Sarkastiske bemærkninger fra chefen får tilsyneladende folk op af stolene

En humoristisk skideballe er det bedste redskab til at få dovne medarbejdere op af stolene, viser nu undersøgelse. (Foto: Colourbox)
En humoristisk skideballe er det bedste redskab til at få dovne medarbejdere op af stolene, viser nu undersøgelse. (Foto: Colourbox)

'Nej, hvor er det flot, at du endnu engang skal ned og ryge. Du fortjener da at blive månedens medarbejder'.

De fleste danskere kender udmærket til arrige kommentarer fra gnavne overordnede, der har travlt med at holde øje og styr på alt, hvad der foregår.

Men det er nok de færreste, der ved, at det rent faktisk virker at være en sur gammel stodder.

En ny israelsk undersøgelse fra Bar-Ilan Universitet i Israel viser nemlig, at sarkastiske chefer får mere produktive medarbejdere - specielt når sarkasmen bliver leveret med ironi og humor.

- Det uoverensstemmende budskab, der ligger i sarkasme, ser ud til både at stimulere kompleks tænkning og at dæmpe de ellers negative virkninger af vrede, fortæller en af de israelske forskere.

Undersøgelsen, der står i stærk konstrast til budskaberne i moderne ledelsesteori, viser også, at et gigantisk raserianfald kan få dovne medarbejdere i sving, men dog kun med simplere opgaver.

Hvad mener du? Er det okay, at chefen kommer forbi og giver en gedigen skideballe? Og hvordan reagerer du på sarkastiske hentydninger?.

0 kommentarer
Vis kommentarer