Kæmpekoger: 5000 i demo for fri hash

5000 demonstrede for fri hash i København og Aarhus, hvor den årlige Marijuana March blev gennemført. I USA har mand netop fået livstid for at ryge og sælge joints

I følge arrangørene var der over 5000 deltagere i fri hash marchen i København
I følge arrangørene var der over 5000 deltagere i fri hash marchen i København
Følg nationen!

Herover en video fra den store Københavnske march for fri hash, der fandt sted i lørdags. Men der var også gang i Aarhus: Her kan 19 mennesker se frem til en bøde på 2000 kroner efter lørdagens march for legalisering af hash. 500 mennesker mødtes ved domkirken, bevægede sig gennem midtbyen og samledes til musik og politiske taler på Rådhuspladsen, og så tog politiet de 19 march-deltagere på fersk gerning, da de røg hash på gaden.

Stille og roligt
- Der var tale om små mængder hash. Det var ikke mere end forventet, når så mange mennesker samles om sådan en sag. Der var ingen optræk til ballade. Alt forløb stille og roligt. Der var god stemning, også under festen senere på aftenen, sagde vagthavende ved Østjyllands Politi til JP-Aarhus.

Ingen sigtet i København
I København blev der afholdt en tilsvarende march med godt 5000 deltagere ifølge arrangørene fra Hampepartiet. Umiddelbart blev ingen sigtet for hash-rygning her, selvom der var godt gang i piber og joints, som det ses på videoen herunder:

USA: Livstid
Visse stater i USA tager ikke så let på omgang med cannabis som Danmark. Cornell Hood II havde først fået tre mindre domme for besiddelse af pot i New Orleans. Men da han flyttede til Louisiana og blev taget for besiddelse af en stor pose pot med salg for øje slog retssystemet til.
Hårdt.
Den 35-årige mand skal nu tilbringe resten af sit liv i fængsel. Når man gentager den samme forbrydelse tre gange eller mere, falder hammeren nemlig: Livstid er eneste mulige straf.
Læs hele historien her

Simpel besiddelse af hash koster i dag en bøde på 2000 kroner og dermed en plet på straffeattesten. Skal straffene sættes endnu mere op? Eller burde det være legalt i Danmark?

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.