Sexarbejder-demo: Tak til Bjarup-Riis

Torsdag den 3.3 var Sexarbejdernes Internationale Rettighedsdag over hele verden. I København var flere af deltagerne i demonstrationen iført Anne-Grethe Bjarup Riis-masker

Flere af deltagerne i dagens demonstration var iklædt Anne-Greethe Bjarup Riis-masker
Flere af deltagerne i dagens demonstration var iklædt Anne-Greethe Bjarup Riis-masker
Følg nationen!

Under det megafon-råbte slogan: 'Staten ud af vores trusser, det er vores egne kusser', demonstrerede sexarbejdere og sympatisører i dag i København mens en enkelt motorcykelbetjent førte an og styrede trafikken gennem Vesterbro, inklusive Istedgade.

Stoppede foran reden
Det var Sexarbejderne i S.I.O. og 'De Røde Paraplyer' der startede på rådhuspladsen og sluttede, symbolsk, ved Halmtorvet, efter et lille, men markant stop foran 'Reden' på Vesterbro, hvorfra der gennem de sidste mange år har lydt et krav om forbud mod prostitution.
De demonstrerende vil have flere rettigheder, heriblandt fagforeninger og ret til at arbejde sammen uden at blive dømt for rufferi. Og så lød der et rungende nej til forbud mod købesex.

Sex-Feminisme
- Jeg er historiker og selvstændig, ikke sexarbejder. Men jeg vil slås for retten til at være det, sagde Nina Søndergaard, feminist og talsmand for 'De Røde Paraplyer', der arbejder for sexarbejderes rettigheder over hele verden.
Og så var der en bestemt person, der var med hele vejen - uden at være der selv.
Anne-Grethe Bjarup Riis, der for et par uger siden blev landskendt for at kalde sexarbejdere for 'Fissehuller' her på nationen! og senere være meget højlydt i 'Go’ morgen Danmark' på TV2, var nemlig repræsenteret ved en maske, som flere af demonstranterne havde iklædt sig.

Tak, Anne-Grethe!
Det var Susanne Møller fra Sexarbejdernes Interesse Organisation, S.I.O. der blev offer for Anne-Grethe Bjarup Riis udbrud på direkte TV. Og det er hun faktisk glad for nu.
- Anne-Grethe Bjarup Riis sviner mig og de andre sexarbejdere til og det er der ikke noget nyt i. Det nye er at gøre det på landsdækkende TV og der tror jeg faktisk hun har gjort os og vores sag en tjeneste, mente Susanne Møller, der gik forrest i demonstrationen gennem København torsdag.

Ikke flertal
Sexarbejderne kæmper blandt andet mod et muligt forbud mod købesex, hvor køberen, manden, kriminaliseres. S og SF har principvedtaget at lovgive mod prostitution ved deres landsmøder. Men som det ser ud nu, er der ikke umiddelbart et flertal for det, selv under en eventuel ny regering - radikale venstre er nemlig faldet fra og nu støttes forbudstanken kun af SF og S.

Vi vil høres
Sexarbejderne ønsker sig generelt flere rettigheder.
- Vi mener, dette er en sag, som løfter sig over fløjpolitik, da det berører noget af det mest grundlæggende i vores samfund, skriver de på hjemmesiden for den nyligt overståede festival for sexarbejdere, hvor der er en liste over deres mål:
- Vi ønsker ikke, at sexarbejdere skal være stigmatiserede og overhørte. Vi ønsker, at sexarbejdere får rettigheder til at arbejde under ordentlige forhold, uden frygt for myndighederne, skriver de.
Og slutter med et ønske om at 'sexarbejdere altid høres, når der laves politik om dem'.

Tror du prositution bliver forbudt i Danmark?

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+