Anne-Grethe Bjarup Riis: Jeg er Gandhi

Når man prøver at sparke mænd ud af slikbutikken, begynder de at sprælle, siger Anne-Grethe Bjarup Riis, der sammenligner sig selv med den berømte fredsaktivist Mahatma Gandhi

- Mænd ringer og kalder mig en klam luder, siger Annw-Grethe Bjarup Riis
- Mænd ringer og kalder mig en klam luder, siger Annw-Grethe Bjarup Riis

Skuespiller Anne-Grethe Bjarup Riis lukkede så grundigt kæften på sin debatmodstander i TV2’s ’Go’ morgen Danmark’ i går morges, at studieværten, Morten Resen, til sidst truede med at sætte hæfteplaster over hendes mund.Debatmodstanderen, de prostitueredes talskvinde, Susanne Møller, som spagt prøvede at argumentere for, at også ludere skal have rettigheder på vilkår med andre, blev af Anne-Grethe afbrudt, hver gang hun forsøgte at svare på spørgsmål. Hele onsdag blev skuespilleren efterfølgende heglet igennem ikke mindst på Ekstra Bladets nationen! med voldsomme ukvemsord for sin opførsel på tv og sit krav om forbud mod prostitution.

– Du har fået væltet en skidtspand over dig af ukendte dimensioner, hvordan modtager du den?
– Nogle har lukket min Facebook ned – sikkert Facebook selv – fordi der er så meget chikane inde på den. Men der er så mange kvinder, der bakker mig op på mail og sms. Det er så stort. På min svarer lyder det, at hvor er det dejligt, at der endelig er nogen, der tør sige det så tydeligt, siger Anne-Grethe Bjarup Riis til Ekstra Bladet.

– Det er stort set mænd, der skriver grimt om dig?
– Når man prøver at sparke dem ud af slikbutikken, så begynder de at sprælle. De tolker det, som de vil. Det er ikke mig, der kalder de prostituerede kvinder for et fissehul. Jeg har skrevet i min klumme, at kvinderne bliver degraderet til det. Og det er der ingen kvinder, der skal finde sig i. Mændene derude kalder dem ved det ord.

– Fortryder du, at du var for heftig i tv-debatten?
– Overhovedet ikke. Jeg er på toppen over, at der kommer gang i denne her debat. Jeg er nødt til at være knivskarp og bliver nødt til at stoppe Susanne Møller, når hun sidder og lyver og siger, at hun ikke er med til at promovere prostitution.

Klam luder
- Jeg bliver møgprovokeret af hende, og derfor bliver jeg tosset og gal, og jeg afbryder med vilje. Jeg fortryder intet. Jeg stiller op som Gandhi og beder om de øretæver. Giv mig dem, for vi skal have gang i den debat. Mænd ringer mig op på telefonen og siger, jeg er en klam luder. Det skal de have lov til. Jeg ved, jeg har hjertet på rette sted, siger altså Anne-Grethe Bjarup Riis.

Skal Anne-Grethe have flere øretæver for at få gang i debatten? Og holder sammenligningen med Mahatma Gandhi?

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen