Ærgerligt Camre droppede Ramadan-middag

Tag det nu roligt, Camre. Ramadan-middagen var en fejring af mangfoldigheden - og Folketinget skal være åbent for alle

Özlem Sarah Cekic. (Foto: Lars Krabbe)
Özlem Sarah Cekic. (Foto: Lars Krabbe)
Følg nationen!

Tidligere overrabbiner Bent Melchior, chef for Kirkens Korshær Bjarne Lenau Henriksen, socialminister Benedikte Kiær, chefredaktør Tøger Seidenfaden og tidligere landsholdstræner Sepp Piontek var blandt gæsterne. Islamister? Døm selv!

Ideen med arrangementet var at fejre mangfoldigheden og at give mulighed for, at en masse, meget forskellige mennesker kunne mødes på kryds og tværs uanset etnisk, religiøs, økonomisk og kulturel baggrund.

Ingen præster konverterede
Deltagerne, som var en blandet skare; jøder, kristne, muslimer, alevitter og ateister – spiste sammen en dejlig middag med suppe, fisk og is. Men bare rolig, Camre. Vi kom ikke noget i maden. Folk gik fra Borgen nøjagtig som dem, de var – og ingen af de deltagende præster havde konverteret til islam efter desserten. Men jeg tror faktisk, at en del havde fået nye bekendtskaber og et bedre kendskab til hinandens kulturer med i bagagen.

Egentlig synes jeg, at det er dødærgerligt, at du ikke var med, for hvis du havde deltaget i middagen, ville du opdage, at verden faktisk ikke er, som du bilder dig ind. Danmark er ikke et land, hvor en skjult hærskare af islamister pønser på at tage over.

Frihed til forskellighed
Danmark er faktisk et land med en hel masse borgere med rødder forskellige steder i verden – borgere som elsker og hylder demokratiet og friheden til forskellighed. Og vi er stolte af vores Danmark. Du kalder arrangementet for en magtdemonstration, og det kan man måske godt kalde det.

Siden jeg blev valgt ind i Folketinget, har jeg gjort, hvad jeg kunne for at åbne Folketinget op. Jeg har inviteret fattige børn, udsatte kvinder, førtidspensionister, sindslidende og hjemløse indenfor for at høre deres meninger og for at demonstrere, at Folketinget er netop det, der ligger i ordet: folkets ting. Vores alle sammens hus! Og det, kan man vel godt sige, er at demonstrere folkestyrets magt.

Hvis du ikke bryder dig om det danske folkestyre og respekten for mindretal, skulle du måske overveje at slå dig ned et andet sted i verden.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind