Annonce:
Annonce:

Skyd!: Computerspillere amok i drømme

Ny forskning i computerspilleres drømme viser, at de håndterer mareridt på samme måde som spil: Skyd dem!

Annonce:
Følg nationen!
Annonce:

Spillet herover er en humoristisk vinklet udgave af de klassiske spil DOOM, hvor der er tilføjet endnu et rædselsvækkende element: Vuvuzelaer, de støjende horn fra VM i fodbold. I denne DOOM-udgave får hornet monstrene til at dø, men normalt skal de dræbes med haglgeværer, granatkastere og andet hardcore isenkram.
DOOM som sådan har flere sværhedsgrader, hvor den hårdeste simpelthen hedder nightmare - mareridt. På mareridts-level vælter det frem med monstre bag alle hjørner og skal man klare sig, skal der skydes meget hurtigt for at nå at udrydde dem, før de får ram på en.

Virtuel drømmetræning
Ifølge en artikel i videnskab.dk har det at spille computerspil så en ekstra dimension: De kundskaber man tilegner sig i spillene, føres videre i ens egne drømme og mareridt!
- Man kan betragte det at tilbringe flere timer om dagen i en virtuel virkelighed som træning. Spillere er vant til at kontrollere deres spilomgivelser, og det kan transcendere til drømme, siger den canadiske psykolog Jayne Gackenbach.

Annonce:

Jeg ved at jeg drømmer
En anden effekt af at være computer-spiller er, at man får såkaldte 'lucide' drømme. Drømme hvor man drømmer, men samtidig er helt klar over, at man gør netop det.
- Det er interessant, at computerspillere oftere har lucide drømme. Man ved, at computerspillere tit drømmer om de spil, de spiller, og det er jo i sig selv interessant, for hvorfor drømmer man om computerspil men ikke om fjernsynsprogrammer? Det er formodentlig, fordi man er mere receptiv, når man er aktiv i spillet, siger Lektor Lars Hem fra Psykologisk Institut på Aarhus Universitet, hvor han forsker i drømme til videnskab.dk

Går amok
Computerspillere bliver sjældent handlingslammede i mareridt, hvor de bliver truet.
Istedet går de amok.
- Hvis man ser på den samlede sum af aggression, så har spillere mindre aggression i deres drømme end andre, men når de først bliver aggressive, så går det helt amok, siger Jayne Gackenbach.

Er du computerspiller? Og påvirker det dine drømme, når du har spillet?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: