Annonce:
Annonce:

1344 støtter Licens-Lars kamp mod DR

Lars Kragh Andersen vil ikke betale medie-licens til Danmarks Radio og det er der 1344 fra nationen!, der støtter ham i.

Generaldirektør Kenneth Plummer er godt træt af Lars Kragh Andersen - manden der ikke vil betale licens.
Generaldirektør Kenneth Plummer er godt træt af Lars Kragh Andersen - manden der ikke vil betale licens.
Annonce:
Følg nationen!

Licens-Lars var engang folkeviddets betegnelse for de, der tog rundt til folks huse og indkrævede penge fra sortseere. Men måske er navnet ved at få en helt ny betydning: Lars Kragh Andersen, 29 år og politibetjent, har nemlig den modsatte mission.

Dybt forkert
- Jeg har altid syntes at medielicensen er dybt, dybt forkert. Hvorfor skal man betale for at besidde et apparat? Jeg har både TV og computer, men jeg betragter mig ikke som licens-pligtig, siger 'Mediefrihedskæmperen' Lars Kragh Andersen, der for tre dage siden lavede en 'MIN SAG!' på nationen!

Sagen, 'DR-advokat lukker licenskritisk facebookgruppe' har indtil videre 1275 støtter. Lars's facebook-gruppe genopstod for nylig og er nu oppe på 22.000 medlemmer! En officiel støttegruppe til DR har til sammenligning sølle 1509 medlemmer....

Annonce:

DR er ikke Public Service
- Jeg er ligesom mange andre vokset op med at DR var en væsentlig del af mediebilledet. Det synes jeg ikke længere de er. Hvad har X Factor at gøre med Public Service? Og hvorfor skal jeg betale for det?, siger Lars Kragh Andersen.
Han er træt af altid at få skudt i skoene, at han nasser på noget, han ikke vil betale for.

OBS-kampagner og tegnsprog, tak!
- Jeg bruger ikke vuggestuer og sygehuse, men dem vil jeg gerne betale til alligevel. Men jeg kan ikke se, hvorfor jeg er tvunget til at betale for DRs produkter, når det er ting, jeg kan vælge andre steder. Public Service er blevet totalt udvandet. DR skulle koncentrere sig om OBS-kampagner, fyrværkerisikkerhed, nyheder på tegnsprog og alle de andre ting, som ingen andre vil lave, men som er nødvendige. Hvis de kunne holde sig til det, ville jeg gerne betale for det. Men kun over skatten, siger han.

Skatteindragelse
Og det bliver netop over skatten licens-unddrager-Lars kommer til at betale nu. Efter et utal af breve frem og tilbage, har DR nemlig overdraget det til skattevæsenet at inddrage licensen fra Lars Kragh Andersen.
- Indtil videre har jeg fået at vide, at skattevæsenet vil tage 1817 kr og 24 øre af min løn, så jeg har allerede sparet lidt i forhold til en årslicens på godt 2200, griner Lars, der nu overvejer sit næste skridt.
Det bliver sandsynligvis en civilretslig sag mod DR hvor de skal bevise, han er licenspligtig.
- Jeg kan godt lide at sende dem en masse breve. Også for at irritere licensafdelingen, det må jeg ærligt indrømme. Men jeg er den lille mand mod et stort system, det ved jeg godt, siger Lars.

Annonce:

Licensens historie
Licensen blev indført i Danmark ved Statsradiofoniens grundlæggelse i 1925.
Oprindeligt fordi man ikke mente, at staten skulle finansiere noget, der kun blev brugt af relativt få borgere, skriver DR på dr.dk. Først senere er mere etiske og principielle betragtninger om vigtigheden af politisk uafhængige medier i den demokratiske debat blevet inddraget, men dem er Lars ligeglad med.

Simpel tyv?
I den meget lange brevveksling Lars har haft med DR, er han blevet kaldt lidt af hvert, ligesom flere på facebook har kaldt ham for en 'simpel tyv'.
- Jamen jeg synes det er uretfærdigt at jeg skal betale så mange penge for noget jeg ikke bruger ret meget. Det svarer til at man går ned til købmanden efter mælk og så fortæller han een, at så skal man også købe cola, siger han.

Hvad synes du om licenssystemet? Og tror du Lars Kragh Andersen har en chance for at slippe for at betale?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: