Når kommunen bliver tørret!

Skide da være med lidt snyd hist og pist – det er jo bare skatteyderne, der betaler

Christine Feldthaus
Christine Feldthaus

DE MÅ HAVE GRINET højt i skægget hos tegnestuen T Plus, der har tegnet en såkaldt driftspartnerkontrakt med Københavns Kommune.

En særdeles lukrativ forretning, hvis man skal tro på programmet 'Operation X', der i tirsdags satte fokus på, hvordan ejeren af tegnestuen T Plus, Teddy Christensen, har taget sig mere end rigeligt betalt for at servicere ca. 40 skoler og institutioner i Vanløse i tre år.

Men Teddy har haft en god ven i Københavns Ejendomme, som har ladet det hele passere. Muligvis fordi de er private venner, og måske fordi de har delt overskuddet fra ågerpriserne i porten.

NU GÅR MIN SØN selv på en af skolerne – nærmere bestemt Hyltebjerg Skole – og jeg må da indrømme, at jeg ikke har været imponeret af det arbejde, der er leveret i forbindelse med omlægning af fortovet foran skolen. Havde det været mig, der havde fået det lavet, havde jeg forlangt, at det blev lavet om. Omgående.

Nu viser det sig så, at 'Operation X' kan afsløre, at det ud over at være ufattelig dårligt håndværk – det vi på nydansk kalder en ommer – også har kostet dobbelt så meget, som en byggesagkyndig vil skønne rimeligt.

Og at arbejdet er udført af polske, underbetalte håndværkere, som har fået en del af lønnen sort! Det er jo så flot, så flot. Ih, hvor det kører for fællesskabstankegangen her til lands. For skide da være med lidt snyd hist og pist – det er jo bare skatteyderne, der betaler.

Men det er noget helt andet, der måske især slår en, når man sidder og er vidne til, at Katrinedalsskolen har fået (såkaldt) kittet ca. 100 vinduer, der var ved at falde ud, til en pris, der af den byggesagkyndige anses for at være overfaktureret med ca. 300.000 kroner.

FUSK OG SORT ARBEJDE kommer vi nok aldrig til livs. Men jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvordan det må være for den skoleinspektør, som hver dag går igennem skolegården og skæver op til de såkaldt nykittede vinduer.

Aldrig har jeg set sådan en omgang makværk. Tykke pølser af silikone-fugemasse ser ud, som om det nærmest er kastet på med en skovl af eleverne i en børnehaveklasse. Det er ifølge tv-billederne så elendigt udført håndværk, at det ligner en dårlig joke.

TÆNK SIG, AT MAN som leder af en institution er sat så meget ud af spillet, at man ikke kan gøre anskrig direkte til leverandøren og hans polske håndværkere.

Nu tager sagen i stedet sin tunge gang ind til Pia Allerslev i Københavns Kommune, som så skal sætte en større undersøgelse i gang af, om der er foregået ureglementerede ting i en række af de sager, som er omfattet af den såkaldte driftspartnerkontrakt.

DET VAR MÅSKE en idé, om man ændrede lidt på beslutningsprocesserne, så de mennesker, der hver dag går i institutionerne og oplever på egen krop, hvor meget makværk der leveres, har mulighed for at stoppe det på stedet.

Og gav dem mandat til at nægte at betale fakturaer, indtil amatørarbejdet er lavet om.

MAN SPØRGER SOM lægmand sig selv, om ikke beslutningsprocesserne i det offentlige indimellem er alt, alt for langt væk fra de steder, hvor det reelt 'sner'.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere