Jeg tør ikke vaccinere mit barn

Forældre på nationen! usikre på om Danmark skal følge nabolandene og tilbyde alle børn vaccination

-Det er vanvid ikke at tilbyde alle børn vaccination, mener sundhedsprofessor. Foto: Colourbox
-Det er vanvid ikke at tilbyde alle børn vaccination, mener sundhedsprofessor. Foto: Colourbox

Der hersker stor usikkerhed blandt forældrene på nationen! om vi skal tilbyde alle børn at bliver vaccineret mod H1N1- den såkaldte svineinfluenza, som det er tilfældet i flere nabolande. Man føler sig helt enkelt ikke tryg ved vaccinen.

Alle norske børn bliver tilbudt vaccine mod H1N1-influenza. Det samme gør svenske, tyske og engelske børn, hvis forældrene ønsker det. Men selv om influenzaepidemien lige nu rammer Danmark, har myndighederne valgt børnene fra, skriver Politiken.

Det er samfundsøkonomisk galimatias, fastslår Jørgen T. Lauridsen, professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet.

- Når alle ved, at børn i særlig grad spreder influenza, er det ud fra en økonomisk betragtning netop fornuftigt at tilbyde alle børn vaccination. Den løsning kan være med til at begrænse spredningen - for det koster dyrt, hvis mange bliver syge, siger han til Politiken.

Både Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti vil have børnene vaccineret. Det skal ske med nogle af de godt 1,2 millioner doser vaccine, som Sundhedsstyrelsen forventer at have tilovers, når kronisk syge personer i den såkaldte risikogruppe er vaccineret sammen med sundheds- og plejepersonale og personer i uundværlige samfundsfunktioner.

Løber fra ansvaret
Men på nationen er meningerne skarpt delte: Så længe medicinalfirmaet ikke vil tage et juridisk ansvar for den vaccine firmaet producerer, så skal den ikke sprøjtes ind i mig eller min datter, mener Søren Ha.

Dybt foruroliget
Kristian H. er også foruroliget:
- Vaccinen er lige præcis godkendt efter de lempelige regler, der gælder for vacciner under en epidemi. Sjovt nok er godkendelsen først til stede nu.
Anja L. har heller ikke den store tillid til vaccinen:
- Er man sund og rask, dør man ikke af en gang influenza. Min 10-årige datter er aldrig vaccineret, da jeg mener det svækker immunforsvaret, og hun har aldrig været mere syg end andre børn.

Agressiv markedsføring
Peter L. stiller spørgsmål ved den massive markedsføring af svineinfluencavaccinen.
Mange mennesker i såkaldte risikogrupper har fået tilbudt vaccinen, men har takket nej. Hvordan slipper man så af med den for meget indkøbte vaccine? Man skriver en artikel, som ovenfor - så kræver alle forældre vaccinen til deres børn.
-Jeg synes også, at børn og alle andre, man kan lokke med, skal vaccineres, inden de 1,2 millioner doser vaccine skal destrueres, fordi de overskrider sidste salgsdag.

Fyldes med gift
Svenne O: - Jamen lad os da endelig fylde alle børn med gift som kviksølv og formaldehyd, for at de kan blive vaccineret mod en ufarlig sygdom. Det er oprørende, at man ikke kender bivirkningerne, hvorfor producenterne også har fået lov at fraskrive sig et hvert ansvar for hvad indsprøjtningerne gør ved folk.
Et af medicinalfirmaerne, Baxter blev i øvrigt taget i at have blandet levende fugleinfluenza i et parti vacciner tidligere på året. Jamen det lyder da virkelig som noget for mine børn...

Der er gået penge i sagen
Flemming H. mener hele sagen har taget en grotesk vending: - Da jeg læste, at det var en professor, der ville have alle børn vaccineret, så tænkte jeg ,at det jo nok var for børnenes egen skyld. Læser man artiklen kommer man dog hurtigt frem til, at det udelukkende er en samfundsøkonomisk interesse, der ligger til grund. Mine børn får forskellige vacciner, men jeg vil sgu ikke lade økonomi være den afgørende faktor.

Mit barn i risiko-gruppen
Mathilde R. har tænkt meget over sagen. Hun har en datter i den såkaldte risiko-gruppe, så hun tør ikke tage den risiko, der er ved at fravælge vaccinen:
- Min pige er født med nedsat lungefunktion, så jeg tør ikke tage chancen ved at lade være, selv om jeg ikke er tryg ved al den skidt, som kviksølv og andet bras, som vaccinen indeholder. Men hvad skal man gøre. Jeg er jo nødt til at påtage mig det fulde ansvar,når jeg vælger at lade mit barn vaccinere.

Sundhedsstyrelsen har fravalgt at vaccinere danske børn mod den såkaldte svineinfluenza
- Det er vanvid og samfundsøkonomisk galimatias, siger en professor i sundhedsøkonomi, som mener, at vi bør gøre som i Norge, Sverige, Tyskland og England, hvor alle børn bliver tilbudt en vaccination

KEND INFLUENZAENS FARESYMPTOMER

- Symptomerne på influenza H1N1 er de samme som ved traditionel influenza - det vil sige pludselig opstået feber, ondt i halsen, hoste og muskelsmerter. Diarré kan også forekomme.

- Hvis du i øvrigt er rask, skal du ikke foretage dig andet eller mere, end du ellers ville gøre, når du får influenza - typisk blive hjemme.

- Du skal kontakte lægen, hvis:

- Dine influenzasymptomer pludselig bliver værre.

- Du får svært ved at trække vejret

- Du får åndenød eller har høj feber i mere end tre dage

- Dit barn under tre år får høj feber eller ikke vil drikke eller ammes.

- Du har en sygdom, der gør influenza til en mere alvorlig sygdom, end den ellers ville være. Det gælder personer med nedsat lungefunktion, astma, hjerte-kar-sygdomme, diabetes eller nedsat immunforsvar.

- Du har - siden du blev syg - været i nær kontakt med personer, der har en sygdom, der gør influenza til en mere alvorlig sygdom, end det ellers ville være.

- Du er gravid eller har børn under to år.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere