Minister: Nej til fri hash i København

Københavns Kommune ville gerne forsøge en legalisering af hash. Det er der rigtig gode grunde til at sige nej til, siger sundhedsministeren

Nej til forsøg med fri hash i København. (Arkivfoto: Linda Johansen)
Nej til forsøg med fri hash i København. (Arkivfoto: Linda Johansen)

For en måned siden erkendte den konservative hashmodstander og retsordfører Tom Behnke, at en legalisering af hash i København ville betyde mindre bandekrig, og færre skyderier. Nu siger hans partifælle, sundhedsminister Jakob Axel Nielsen, at det på ingen måde kan komme på tale at give lov til at give Københavns Kommune lov til at forsøge sig med fri hash:

Naivt med fri hash
- For det første kan man ikke koge bandekonflikten ned til at være et opgør om hashmarkedet. Alle mulige andre konflikter og anden illegal virksomhed spiller en lige så stor rolle her, og det er naivt at tro, at det løser noget som helst at legalisere hash.

Børn og udsatte voksne
- For det andet er brug af hash forbundet med en lang række skadevirkninger. Fx. risiko for angst- og panikreaktioner samt psykotiske reaktioner, forringelse af indlæringsevnen og forøgelse af risikoen for trafikulykker mv. Noget som særligt børn, unge og udsatte voksne er sårbare overfor. Og som de med Københavns Kommunes forslag altså vil være endnu mere udsatte for, hvis stoffet skulle gøres mere tilgængeligt, skriver Jakob Axel på dr.dk .

Mere hash, mere misbrug
Sundhedsministeren skriver videre, at man jo ved, at øget tilgængelighed af et rusmiddel fører til øget misbrug, men mange af netdebatører på dr, beder ham dokumentere den påstand - samtidig med, at de gør ham opmærksom på, at det ikke er noget problem, at købe hash i dag:

To opkald - så ryger de
- Min 14-årige københavnersøn kan via et eller to opkald og på mindre end 5 minutter skaffe det hash, han måtte ønske. Han kan købe det udenfor skolegården i det store frikvarter, hvis han havde den lyst/det behov. Så TILGÆNGELIGHEDEN er helt i top, skriver Petra og Alexander tilføjer:

- Det har aldrig været nemmere at få fat på hash. Selv de mindste landsbyer har mindst én lokal pusher, hvis ikke flere. Og i København er det inden for 5 min uanset hvor du er. Vi vil bare have lov til at ryge en joint uden at føle os kriminelle.

Men skal København opgive drømmen om et hash-forsøg?

Flere af DRs netdebatører spørger sundhedsministeren, om han står i ledtog med Hells Angels og indvandrebanderne, siden han ikke vil fjerne hash-markedet. En person, der kalder sig Narkobagmand, skriver således:
- Godt talt papegøje. Du er vores mand Jacob :) Hvor var det nu vi skulle sende checken hen ? til dig eller partiet ?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere