Åh nej, min søn skal kæmpe i Helmand

Hvordan ville du reagere, hvis din søn eller mand, skulle til Afghanistan for at kæmpe mod Taliban?

Bravo Kompagniet fra Camp Bastian på patrulje i Helmand-provinsen i Afghanistan tidligere i år. (Foto: Polfoto)
Bravo Kompagniet fra Camp Bastian på patrulje i Helmand-provinsen i Afghanistan tidligere i år. (Foto: Polfoto)

De danske soldater arbejder i en af Afghanistans farligste provinser, Helmandprovinsen. I går blev missionens 28. danske offer, Michael Ebert, begravet. Formændene for både officererne og befalingsmændene sætter nu spørgsmålstegn ved, om vi skal blive i Afghanistan, fordi der er langt mellem succeshistorierne, mens indsatsen til gengæld koster mange soldaterliv.

Og der bliver hele tiden uddannet nye soldater til den farlige mission på trods af, at 61 procent af deltagerne i en afstemning her på siden i går svarede, at de synes, man skal overveje at trække soldaterne hjem fra det farlige område. Mere end 12000 personer deltog i afstemningen.

I en tilsvarende undersøgelse fra december sidste år, svarede et lille flertal, at de mente at danske soldater skulle blive i Afghanistan, så der er sket noget med folkestemningen. Måske er den påvirket af det afghanske valg, der skulle have haft en anden runde på søndag, men nu er aflyst.

Er du pårørende til en soldat, som snart skal til Afghanistan og er du nervøs ved tanken, så vil vi meget gerne høre fra dig.

Det gælder også, hvis du kender nogen, der frygter for deres søn/mand/kæreste, som snart skal sendes til Helmand. Du må også meget gerne kontakte os, hvis din søn/mand/kæreste er i landet netop nu, og du sidder herhjemme og er nervøs for hans liv. Skriv til Christine Brasch eller ring på 33472046

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere