Fuck finanskrisen: Nu skal der luksus-festes

Fyringer, nedskæringer, krisepakker, rentestigninger og friværdier i frit fald. Sådan ser virkeligheden ud for mange danskere midt i finanskrisen. Fest og dans dig ud af det, foreslår idèmager. Men hvad gør du?

Idemager Lisbeth Gram får danseundervisning af Lars Christensen fra Vild med Dans i 'Palmehaven' på D'Angleterre.
Idemager Lisbeth Gram får danseundervisning af Lars Christensen fra Vild med Dans i 'Palmehaven' på D'Angleterre.

- Der kan komme noget positivt ud af en krise - det gjorde der efter det store krak i New York under 1930'ernes depression, nemlig jazz- og swingmusikken og dansefilmene, hvor de legendariske filmstjerner blev født, siger idemager Lisbeth Gram, der har arrangeret 'Glorious-Days-Again' , fire store dansefester i Palmehaven på D'Angleterre.
Palmehaven er ellers ikke blevet benyttet til offentlige dansearrangementer siden 1938, men nu skal den fyldes med dansende danskere, der fester finanskrisen væk.

Træt af krisen
- Jeg er så træt af krise og pessimisme og besparelser. Vi trænger til at blive tanket op med det stik modsatte: having a good time med vores mænd, føle os lækre, danse og få noget af optimismen tilbage igen, siger Lisbeth Gram, der har allieret sig med en hær af kendisser.

Kun 300 pladser
Der er kun plads til 300 gæster pr. arrangement. For en billetpris på 1080 kroner kan de kan tilgengæld få danseundervisning af danser Lars Christensen (Vild med dans), blive oplært i gentle-manerer af Mads "Blærerøv" Christensen og få Diva-Styling og fikset håret hos New Yorker frisør René Fris, mens sangerinden Maria Montell giver den som jazz-diva hos orkestret Jazzeau og og gæsterne danser natten væk...
Vil man overnatte på D'Angleterre bagefter kan man leje et dobbeltværelse til godt 2000 kr.

Det er altsammen mentalt
Lisbeth Gram har selv mærket finanskrisens ånde i nakken.
- Der var pludselig mindre at lave og vennerne mistede arbejde og huse blev solgt. Men jeg tror det handler om tankegangen bag. Alle ved jo at hvis man har en rigtig god dag, så kan man klare alting. Og sådan er det også med finanskrisen. Den skal festes væk, siger hun og udelukker ikke, at næste trin kunne være maraton-danse konkurrencer, som dem man havde i USA midt i den store depression i 30erne.

Maratondans?
Dengang var baggrunden dog mere alvorlig: For de ofte arbejdsløse medvirkende var det et simpelt spørgsmål om overlevelse, om at vinde pengepræmien for en hver pris.
'Jamen, man skyder da heste?' hed filmen om fænomenet, hvor de par, der holdt sig længst på benene, vandt, mens de der havde penge, så på...

Tror du på at man kan feste sig ud af nedturen? Eller har du andre gode råd til, hvordan man kommer finanskrise-stemningen til livs?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere