Kære sygehusvæsen, kl. 12 dør min far

Jacob er ikke i tvivl om, at det var et dårligt fungerende sundhedsvæsen, der tog hans far alt for tidligt fra ham:

Svigtet af sundhedsvæsenet? Skriv din historie på nationen1@eb.dk. Arkivfoto: Polfoto
Svigtet af sundhedsvæsenet? Skriv din historie på nationen1@eb.dk. Arkivfoto: Polfoto

Ekstra Bladet får rigtig mange henvendelser fra patienter i det danske sundhedssystem, som oplever grufuldheder, fejlbehandling, alt for lang ventetider, alt for lidt respekt, ligesom rigtig mange oplever at blive kastet fra det ene sygehus - offentligt såvel som privat - til det andet igennem måneder og år.

Derfor har vi sat os for at samle nogle af jeres historier og bringe dem i avisen i et forsøg på at råbe de ansvarlige op. For det kan ikke være meningen, at vi i et såkaldt velfærdssamfund har så ringe et sygehusvæsen.

For en af de læsere, som har henvendt til, kostede mødet med det danske sygehusvæsen hans far livet.

I december sidste år får faren pludselig voldsomme smerter i ryggen og besvimer flere gange. Hans kone ringer 112, men ambulancefolkene kører igen, efter de har konstateret, at blodtrykket er okay. De næste dage får han det værre og værre og besvimer flere gange.

Konen er mange gange i kontakt med alarmcentralen, egen lægeog vagtlægen, og han bliver tjekket flere gange. Men ingen tager synderlig notits af, at han har slemme smerter, opspilet, meget hård mave, og han har en form for lilla marmorering på begge lår.

Tre dage senere stopper farens hjerte. En lægeambulance ankommer lynhurtigt. Akutlægen konstaterer, at faren har en bristet udposning på hovedpulsåren.

- Det forklarer rygsmerterne; udposningen har i tre dage presset på nervebanerne omkring rygsøjlen med voldsom smerte til følge. Og min fars mange bevidsthedstab får nu også en naturlig forklaring; kredsløbet var i dagene op til hans død sivet ud fra hovedpulsåren med det resultat, at hjernen ikke havde fået den mængde blod, som får det hele til at fungere ordentligt. Det får folk til at besvime, og når en stor del af blodet pludselig befinder sig uden for kredsløbet, presses organer, tarme osv. unaturligt fremad; det forklarer min fars hårde, opspilede mave, skriver Jacob Egevang.

Lægerne får genoplivet Jacobs far, men:

- Klokken 12, kære Sundhedsvæsen, står min fars gode og kærlige hjerte af. Han dør.

Jacob er ikke i tvivl om, at det var et dårligt fungerende sundhedsvæsen, der tog hans far alt for tidligt fra ham:

- Jeg mener, at de mennesker, der blev medskyldige i min fars alt for tidlige, unødvendige og urimelige død, ikke var i stand til at gøre deres yderste. De kunne ikke gøre deres yderste, fordi landets sundhedspolitikere fra hele det politiske spektrum har stået fadder til en effektiviseringskultur i Sundhedsvæsenet, der har trængt omsorgskulturen i baggrunden.

Læs mere om Jacobs kamp for et bedre sundhedsvæsen her.

Har du også dårlige erfaringer med alarmcentralen, egen læge, vagtlæge eller sygehuslæge, som har fået alvorlige konsekvenser for dit eller dine nærmeste helbred?

Eller har du, oplevet, at det danske sygehusvæsen har måtte opgive dig, hvorefter du er blevet hjulpet i et andet land?

Eller har du oplevet at blive kastet frem og tilbage mellem et utal af forskellige sygehuse med lange ventetider til følge - og uden at det har hjulpet på din sygdom?

Eller er du blandt dem, som blev gidsel i forskellige lægers uenigheder eller diskussioner om, hvad der var bedst for dig?

Eller har du oplevet noget helt andet - men ligeså gruopvækkende - i dit møde med sundhedsvæsnet?

Så vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv til os på nationen1@eb.dk .

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere