Fru fræk til Afghanistan?

Et scoop at få NATO-bossens kone til at optræde ved fronten for de danske soldater, mener FN-veteran. Men hvor langt kan fru Fogh gå?

- Det næste bliver vel, at fru Fræk optræder i netstrømper og fuld krigsmaling ved et suppe, steg og is-arrangement for de danske soldater i Afghanistan. Jamen, så vil Anne-Mette med garanti blive verdensberømt, mener Hardy C. fra nationen! Hvilket scoop.

- Der er jo ikke så meget, der ellers kan opmuntre gutterne, så hvorfor ikke byde på en fuldmoden dansemus, i en lille fræk uniform, direkte ved fronten, skriver H.C., der selv to gange har været udsendt soldat til FN-operationer i Mellemøsten. Og så er der jo altid i bedste Joan Ørting-ånd lidt pirrende, at fru Fræk er gift med soldaternes topchef, NATO’s generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, siger han. Så vil Anders Fogh også blive husket. Hvem kan ellers huske navnene på de to sidste generalsekretærer ?

Professionel stjerne
Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at Anne-Mette er blevet professionel stjerne. Hun var i lørdags for første gang ude at optræde på sit første job efter at Anders er tiltrådt som generalsekretær, og pudsigt nok, så var lørdag Soldatens Dag, hvor flagene røg til tops for Danmarks udsendte soldater.

Sikkerheden betalt
Med hendes mands nye position er Anne-Mette også sikkerhedsmæssigt blevet en varm sag, der konstant kræver et par livvagters tilstedeværelse. Sikkerhedsomkostningerne er formentlig væsentlig større end indtægterne fra showet, men heldigvis for showbusiness-parret et sikkerheden betalt af skatteyderne.

495 kr. og tre retter
Lørdagens optræden på restaurant Auktionen i Hundested, med Thomas Evers Poulsen fra Vild med Dans, skete foran et selskab på 60 gæster, der hver havde betalt 495 kr. for en tre retters menu og en aften med dansemusen og hendes partner. Sammen har de arrangementer helt frem til marts 2010.

Allerede fra næste søndag skal Anne-Mette Rasmussen danse samen med Thomas Evers Poulsen igen. Denne gang på selveste Det Kgl. Teater, hvor Anne-Mette Rasmussen er ambassadør for Parkingson-foreningen, som holder en gallaforestilling.

Så Anne-Mette Rasmussen får et travlt efteråret i Danmark med danseopvisninger, træning og foredrag.

- Det er i Danmark mit arbejde er. Og jeg er først lige begyndt, siger Anne-Mette til Ekstra Bladet.

- Hvad siger Anders til det?

- Det er helt okay. Selvfølgelig skal jeg det, siger han.

Det store spørgsmål er, hvor langt fru Fræk kan gå, når hun er gift med en mand, der er chef for NATO, en organisation, der fører seriøs, blodig i krig i både Afghanistan og Irak.

Og sikkerhedsmæssigt har det også det også sine risici, selv om hendes optræden indtil videre kun foregår i Danmark.

Og så er det uden tvivl forbundet med store omkostninger, at give en så relativ kendt person, gift med en så magtfuld mand, den nødvendige beskyttelse.