DBU forsvarer brug af nazi-træner

DBU kender alt til nazi-træner Anders Gunge Dall. Han blev nemlig anholdt på andendagen af DBU-fodboldskolen i Vejlby-Risskov sidste år

Lars Behrendt, DBU, siger: - Er der ikke tale om pædofili, er vi principielt rede til at give alle en chance, der nu er gjort opmærksom på, at Ikast ikke vil se nazitræneren Anders på fodboldskolen i næste uge.
Lars Behrendt, DBU, siger: - Er der ikke tale om pædofili, er vi principielt rede til at give alle en chance, der nu er gjort opmærksom på, at Ikast ikke vil se nazitræneren Anders på fodboldskolen i næste uge.

DBU fik en tydelig advarsel om Anders Gunge Dalls voldelige baggrund, da to kriminalbetjente troppede op til sidste års fodboldskole på Skovbakkens baner ved Vejlby Risskov Idrætscenter i det nordlige Århus.

Her var den dengang 19-årige fodboldskole-træner kun nået til andendagen af sin ugelange tjans som en af børnenes vejledere, da han blev anholdt og varetægtsfængslet otte dage efter sin aktive deltagelse i voldsorgiet på banegården i Århus.

Lars Behrendt, DBU:
– Vi blev informeret om anholdelsen, men vi baserer vore beslutninger på de evalueringer, lederne af fodboldskolerne giver os. Evalueringen fra den tid, han nåede at være med, var også god.

– Derfor mener vi ikke, at anholdelsen skal have noget at gøre med vores syn på Anders Gunge Dall.

Vi kan skille det fra hinanden
Et flot og fint skudsmål fra flere tidligere fodboldskoler vejede tungest, da DBU i år blåstemplede den 20-årige fodboldskoletræner, hooligan og voldsmand med rabiate holdninger til bl.a. et multikulturelt samfund.

– Vi opfatter ham (Anders Gunge Dall) som en person, der er i stand til at adskille sit privatliv fra sin opgave i vores fodboldskole. Han har fået flere fremragende ord med på vejen fra tidligere skoletræner-opgaver, siger DBU's kommunikationschef Lars Behrendt. Han understreger, at unionens holdning til pædofile til gengæld er et evigt nej. Også selv om en ansøgende træner for længst har afsonet en dom.

Alle får chancen
Kommunikationschefen afviser, at DBU med sit fuldstændige kendskab til den konkrete træner burde have informeret Ikast og Hobro om mandens voldelige baggrund.

– Vi påtager os også samfundsmæssige opgaver i form af resocialisering og integration. Er der ikke tale om pædofili, er vi principielt rede til at give alle en chance, siger Lars Behrendt, der nu er gjort opmærksom på, at Ikast ikke vil se Anders på fodboldskolen i næste uge.

– Burde I ikke i det mindste have givet klubberne mulighed for at vælge Anders Dall fra, når I kendte til hans baggrund?

– Vi respekterer Ikasts holdning. Det er den enkelte klubs valg, hvem de vil have, og nu har de valgt ham fra.

– Med vores netværk og kendskab til ham følte vi os så sikre, som man kan være, på, at han ville løse sin opgave til alles tilfredshed.

Efter Ekstra Bladets henvendelse til Lars Behrendt vendte pressechefen tilbage flere gange for at nuancere sine udsagn. En af gangene sagde Behrendt, at han nu havde fået Anders Dalls ord for, at det er slut med vold og kriminalitet. DBU-bossen understreger også, at organisationen tager stærkt afstand fra den unge mands tidligere handlinger.

Læs også 'Træner var træt af 'multikulturel'

--- ### ---

RETTELSE
Omtalen af den 20-årige Anders Gunge Dall som 'nazi-bølle' er ikke korrekt. Fejlen opstod i forbindelse med afsløringen af, at den tidligere voldsdømte Anders Gunge Dall med tidligere tilknytning til den århusianske hooligangruppe White Pride skulle være instruktør på DBUs fodboldskoler for børn.

Red.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri