Annonce:
Annonce:

De 20 bedste film nogensinde

Westerns, gangsterfilm, musicals, tegneserier og tre gange Scorsese. Magasinet Empire har kåret de 20 bedste film 'ever'

Tre film, instrueret af Martin Scorsese, er havnet på listen over de 20 bedste film nogensinde.(Foto: AP)
Tre film, instrueret af Martin Scorsese, er havnet på listen over de 20 bedste film nogensinde.(Foto: AP)
Annonce:
Følg nationen!

Det er et emne, man kan diskutere i al uendelighed. Hvilken film er den bedste i verden, og hvad for nogle skal ligge i en top tyve på hvilke placeringer. Magasinet Empire har bedt 10.000 læsere, 150 af Hollywoods mest anerkendte manuskriptforfattere og instruktører, og 50 filmkritikere om at kåre de 500 bedste film nogensinde. Det skriver bt.dk.

De 20 øverste er som følger:

Nr. 20 - Blade Runner

Amerikansk science fiction-film fra 1982. Filmen er instrueret af Ridley Scott og har Harrison Ford i en af hovedrollerne. Filmen er dyster og mørk, og den anses af mange for at være en af de største kultklassikere gennem tiden.

Nr. 19 - The Godfather Part II

Francis Ford Coppolas mesterværk fra 1974. Et storslået gangster-drama der følger den unge Michael Corleone's, (spillet af Al Pacino), vej til tops i den sicilianske mafia.

Filmen var en kæmpe succes, der var nomineret til 11 oscars og vandt seks.

Annonce:

Nr. 18 - Casablanca

Et filmisk mesterværk fra 1942 med Humphrey Bogart og Ingrid Bergman i hovedrollerne. Den romantiske sort-hvid-klassiker foregår under 2. verdenskrig i Casablanca i Marokko. Humprey Bogart er splittet i et klassisk valg mellem kærlighed og moral.

Nr. 17 - Taxi Driver

Den første film instrueret af Martin Scorsese på listen. Robert De Niro's gennembrudsfilm fra 1976, han spiller den altoverskyggende hovedrolle, som hjemvendt vietnam-veteran, der kører taxa i New Yorks gader. Mesterligt skuespil af en meget ung superstjerne i en barsk film.

Nr. 16 - 2001: A Space Odyssey

En science fiction-film fra 1968 instrueret af Stanley Kubrick. Filmen behandler emner som menneskets evolution, teknologi og kunstig intelligens. Filmen er i dag kendt blandt både kritikere og publikum som en af de bedste nogensinde.

Nr. 15 - The Dark Knight

Annonce:

Filmen er den nyeste på listen, og den anden i serien af Christopher Nolans film om tegneseriehelten Batman. The Dark Knight er blevet rost af kritikere verden over, især på grund af den afdøde Heath Ledgers skuespil i rollen som Jokeren. The Dark Knight havde premiere i 2008.

Nr. 14 - Once Upon a Time in the West

En episk spaghetti-western fra 1968 instrueret af Sergio Leone. Filmen betragtes af mange som en af de bedste klassiske westerns nogensinde.

Nr. 13 - Chinatown

En amerikansk noir-film fra 1974 instrueret af den polske filminstruktør Roman Polanski. Filmen har en ung Jack Nicholson i hovedrollen, og det er et drama med flere lag, både mystiske og psykologiske.

Nr. 12 - The Apartment

En klassisk romantisk komedie fra 1960 med Shirley MacLaine og Jack Lemmon i hovedrollerne. Både kritikere og publikum elskede filmen.

Nr. 11 - Raging Bull

Martin Scorseses film nummer to på listen, og den anden film med Robert De Niro i hovedrollen. I denne biografiske film fra 1980 portrætterer De Niro den temperamentsfulde og paranoide bokser Jake LaMotta mesterligt.

Nr. 10 - Fight Club

Annonce:

Det hårdtslående psykologiske drama fra 1999, med Brad Pitt og Edward Norton i hovedrollerne, bed sig fast i publikum. Det skyldes blandt andet filmens ekstreme vold og råhed. Filmen var en af de mest kontroversielle og omtalte i 1999, og den har siden hen fået kultstatus verden over.

Nr. 9 - Pulp Fiction

John Travoltas comeback-film fra 1994 instrueret af Quentin Tarantino. Filmen er et krimi-drama, og den er især kendt for en elektrisk dialog og et ironisk mix af vold og humor. Pulp Fiction blev en massiv publikumssucces.

Nr. 8 - Singing in the Rain

Den eneste musical-film i top 20. Filmen er fra 1952, og den har en af halvtredsernes superstjerner, Gene Kelly, i hovedrollen. Filmen anses for at være den bedste musical nogensinde.

Nr. 7 - Apocalypse Now

En episk psykologisk krigsfilm fra 1979 instrueret af Francis Ford Coppola. Filmen handler om vietnamkrigen og i hovedrollerne ses blandt andre Martin Sheen og Marlon Brando.

Nr. 6 - GoodFellas

Tredje gang parret Scorsese og De Niro indtager en plads på top 20. Dramaet fra 1990 følger tre gangsteres storhed og fald over tre dekader.

Nr. 5 - Jaws

Annonce:

Steven Spielbergs mesterlige thriller-gyser-film fra 1975. Jaws blev en kæmpe kommerciel succes og banede vejen for en ny generation af 'box office'-film.

Nr. 4 - Shawshank Redemption (En verden udenfor)

En drama-film fra 1994. Filmen har Tim Robbins og Morgan Freeman i hovedrollerne, og den handler om en ung bankmand, der kommer i fængsel på livstid, her knytter han et tæt venskab til sin medfange 'Red'. Filmen var ikke et 'box office'-hit, men den har siden opnået stor popularitet, og den anses af mange for at være en af de bedste film i verden.

Nr. 3 - Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back

Af George Lukas seks stjernekrigsfilm anses 'The Empire Strikes Back' for at være bedst. Filmen er fra 1980 og handler om den klassiske kamp mellem det gode og det onde - i rummet.

Nr. 2 - Raiders of the Lost Ark (Jagten på den forsvundne skat)

Annonce:

Den første af Steven Spielbergs Indiana Jones-film fra 1981. En eventyrfilm, hvor Indiana Jones, spillet af Harrison Ford, er oppe i mod nazisterne. Det første kapitel om den hårdslående arkæolog er en af de mest indtjenende film nogensinde.

Nr. 1 - The Godfather

Den første film om den sicilianske mafia af Francis Ford Coppola fra 1972. Filmen er gentagne gange blevet hyldet som en af verdens bedste. Den anerkendte instruktør, Stanley Kubrick, har blandt andet udtalt, at Godfather muligvis er den bedste film nogensinde, og at den utvivlsomt er den film, der har haft den bedste sammensætning af skuespillere. Filmen udødeliggjorde Marlon Brando for evigt og slog den unge Al Pacinos navn solidt fast på stjernehimlen.

Hvem er overset på listen efter din mening, og hvorfor?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: