Legendariske fodboldbranderter

Nicklas Bendtner blev fornyligt taget med bukserne nede foran en engelsk natklub. Men hvad kendetegner en god fodboldbrandert? Vi giver et par bud, og beder om dine.

Arsenal blev klædt af mod Manchester United, og Nicklas Bendtner fortsatte efterfølgende på egen hånd i nattelivet. (Foto: Insight Celebrity)
Arsenal blev klædt af mod Manchester United, og Nicklas Bendtner fortsatte efterfølgende på egen hånd i nattelivet. (Foto: Insight Celebrity)

Når man lige har fået en på hatten af rivalerne fra Manchester United, hvad gør man så? Hedder man Nicklas Bendtner står den på 'clubbing' og fremvisning af underbenklæder.

- Jeg er muligvis ung, men mine handlinger var udtryk for dårlig dømmekraft, og det er noget, jeg dybt fortryder, lød det senere i en officiel undskyldning.

Men tag det ikke så tungt, Bendtner. Du er langt fra den første fodboldstjerne, der giver den gas i nattelivet.

nationen! bringer her et par herlige minder fra diskosiden af fodboldverdenen, og beder dig komme med flere anekdoter i kommentarfeltet. Skål!

Preben Elkjær

Preben Elkjær er ikke bare en savnet mand på banen. Den langlemmede målsluger var også et særdeles underholdende indslag, når han skiftede fodboldstøvlerne ud med danseskoene. Elkjær blev i sin tid i Bundesliga-klubben FC Köln konfronteret af sin træner Hennes Weisweiler, da denne havde hørt om et Elkjær besøg på diskotek langt efter de sengetider, som tysk disciplin normalt foreskriver. Weisweiler gik i kødet på sin stjerneangriber. Hvad i al verden lavede Elkjær med en flaske vodka i hånden på et så ukristeligt tidspunkt? Elkjær svarede blot:

'Du lyver. Det var ikke vodka, det var whiskey'.

Erik Mykland

Den norske elegantier var ingenlunde en stor fysisk kraft på FCK's midtbane tilbage i 2003. Ikke desto mindre udfordrede han tre dage før sæsonpremerien samme år tilfældige forbipasserende til en rask omgang armlægning foran natklubben Rust i København. På det tidspunkt var klokken halv fem om natten, og Myggens brandert var lige så stor, som han selv var klejn. Myggen blev i øvrigt hentet til FCK fra 1860 München, hvor hans flamboyante livsstil ikke blev værdsat. Nordmanden missede blandt andet en officiel holdfotografering, da den langhårede tekniker i stedet prioriterede at sove en vodkabrandert ud.

Morten 'Duncan' Rasmussen

Den jyske Brøndby-angriber Morten 'Duncan' Rasmussen er bedst kendt for sit evindelige brok på banen. Det er få kendelser boksangriberen synes at være enig i, og man kan dårligt fortænke superliga-dommerne i sommetider at have lyst til at give 'Duncan' en på lampen. Det var præcis hvad en gæst på diskoteket Luux i København gjorde i 2007. 'Duncan' benægtede først historien med en søforklaring om, at hans sæbeøje stammede fra en nærkamp, men erkendte senere miseren. 'Duncan' var den aften ude og 'fejre' et nederlag til hans gamle klub AGF.

Hvilke fodboldbranderter er dine favoritter? Luk op for anekdoterne i kommentarfeltet.