Annonce:
Annonce:

Hvorfor er indvandrere mere voldelige?

Danmarks Statistik er ikke i tvivl: etniske danskere er mindre voldelige end danskere med udenlandsk oprindelse. Hvordan kan det være, at der er forskel?

Annonce:
Følg nationen!

Volden er på alles læber i disse dage, og spørgsmålet om, hvorvidt indvandrere er skyldige i, at volden stadig foregår på gaderne.

Danmarks Statistiks chef, rigsstatistiker Jan Plovsing, gav i 2004 klarhed over, om der virkelig er forskel på indvandrernes og danskernes voldsrater. Og det er der.

I en kronik, der blev publiceret i Berlingske Tidende, forklarer Plovsing, at mænd med oprindelse fra ikke-vestlige lande, begår 43 procent mere voldskriminalitet, end danske mænd - også efter statistikeren har korrigeret for sociale forskelle.

Hvorfor mere kriminelle
Den statistik er nationen!-medlem Henrik J. dog ikke overbevist af:

- Ingen benægter, at indvandrere er mere kriminelle, men nogle af os spørger, hvorfor? - Arbejdsløshed på 50%, dæmonisering osv. er givet vis en stor del af forklaringen; så lad os starte her, skriver han i debatten om Peter Myginds kamp mod volden.

Annonce:

- Det første en indvandrer får smidt i hovedet, når han/hun kommer til landet er at han/hun er en voldspsykopat, og at de er terrorister, fordi de er muslimer. Hvordan ville I reagere hvis I flyttede til et land og blev dømt som voldspsykopater, spørger et andet medlem, Helene H.

Kører pænt i bilen
Alexander J. mener hverken det er indvandrernes eller danskernes skyld - men den uheldige blanding:

- Dansk kultur og den kultur mange mellemøstlige og afrikanske indvandrere har, passer ikke sammen, skriver han, og sammenligner kulturerne med olie og vand.

Bare fordi de er mere voldelige, kan rigsstatistikeren Plovsing dog ikke konkludere, at indvandrere er mere kriminelle end danskere. På andre områder forstår de nemlig at opføre sig mere korrekt end andre gør - eksempelvis bliver de langt sjældnere taget i brud på færdselsloven.

Hvorfor tror du, indvandrerne slår mere, end etniske danskere gør? Hvad kan vi gøre for at ændre statistikken?

Annonce:

dr.dk skriver i dag at AK81 er mere kriminelle end indvandrerbander, og citerer en ny årsrapport fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC), der ifølge Politiken viser, at de 113 medlemmer af AK81 til sammen modtog 164 domme sidste år.

Til sammenligning modtog 172 medlemmer af fem forskellige indvandrerbander 131 domme sidste år, mens Hells Angels' 120 medlemmer fik 61 domme sidste år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: