Tape på forhuden for at spare bleer

Tape på forhuden eller vask midt om natten? Kom med din værste oplevelse med forholdende for de ældre på plejehjem for demente?

Plejehjemmet Bjørnshøj Centret i Trige ved Århus bliver kritiseret for at vække beboere midt om natten for at vaske dem. Men hvad er din værste oplevelse med den danske plejesektor? (Foto: Ole Frederiksen)
Plejehjemmet Bjørnshøj Centret i Trige ved Århus bliver kritiseret for at vække beboere midt om natten for at vaske dem. Men hvad er din værste oplevelse med den danske plejesektor? (Foto: Ole Frederiksen)

Historien om at gamle demente på et lokalcenter i Trige ved Århus vækkes, vaskes og iklædes tøj om natten for at dæmpe personales travlhed i dagtimerne har fået nationen! til tasterne.

Optimal udnyttelse
Den usædvanlige praksis blev indført for omkring fire uger siden for at sikre 'optimal udnyttelse af ressourcerne' som områdechef Jette Siggaard forklarer, det over for Ekstra Bladet. Men nationen! er i oprør over, at man tænker ressourcer - og ikke på, at det er mennesker, det handler om.

Komplet utilstedelig
- Det er fandme ikke i orden, BASTA, skriver en vred Maibritt N.:
- Min mening er, at denne degraderende og uværdige behandling af ældre og hjælpeløse borgere er KOMPLET utilstedelig - og håber at MINISTEREN griber ind pr. omgående....

Føj for den lede
Og Anne P. reagerer med et 'Føj for den lede!!!':
- Hvor er det dog noget forbandet svineri at behandle folk på den måde! Det er ældre mennesker som givetvis har brugt hele deres liv på at sørge for at samfundet i dag kan hænge sammen trods alle kriser m.v., og alligevel bliver de så behandlet som slagtesvin?! Det er slet og ret mangel på respekt!

Ønskede at dø
Anne P. har selv oplevet, at hendes morfår kom på en demensafdeling på et plejehjem:
- Han var så frygtelig ked af at være på hjemmet, og følte sig flere gange så ydmyget at han ønskede vi skulle tage hans liv. Og det taget i betragtning at personalet på ingen måde gjorde ting der kommer bare i nærheden af det der er beskrevet i artiklen.

Tape på forhuden
Et andet eksempel på 'optimal udnyttelse' af ressourcer i fra plejesektoren kommer fra Enra N.:
- Man brugte tape omkring forhuden på en mands penis om natten, for at være fri for at skifte ble på ham. Det hele svulmede op og lignede et stort æble, sådan at det var en meget langvarig opgave at få tapen af uden at skade ham

Har du en spareoplevelse med behandling af ældre, demente, så del den med nationen!

nationen!-medlem Michella H. har daglige erfaringer med ældre - hun arbejder nemlig selv som nattevagt på et plejehjem. Hun fortæller, at de har den regel med nogle få beboere, at er de vågne om natten, altså oppe og gå, og kan ikke sove mere, så må vi gerne tage dem i bad.

- Hvis de først er i tøjet når dagvagten kommer ned til dem, for at få dem i bad, så kan den demente godt føle det, som et overgreb at de skal af tøjet igen, når de nu selv har taget det på. Men indtil videre har jeg dog ingen haft i bad om natten. Men jeg kan dog så sige så meget, at kommer det til at minde bare tilnærmelsesvis om det der sker i denne artikel, så stopper jeg med det samme.

Arbejder du med ældre, så skriv, om du mener at det er ok, at vække demente kl. 04.00 for at give dem bad. Og hvis du har andre eksempler på umenneskelig behandling, så skriv endelig en kommentar.

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere