Pia Kjærsgaard tror vi er idioter

Der er så mange vanvittige rejser for politikerne, men den her er nok den dummeste i de sidste 30 år, skriver Karen Thisted om kulturudvalget

JEG VED GODT, at Pia Kjærsgaard har meget stor opbakning i Danmark, og at hendes støtter elsker hende, for hver gang jeg nærmer mig en kritik af hende i den almindelige debat, bliver jeg skældt ud på nettet, i læserbreve og på gader og stræder.

Det er værre end at sige noget negativt om dronning Margrethe.

Hun er elsket, fordi hun taler det, vi i gamle dage godt turde kalde 'den lille mands sag'. Mennesker, der ofte føler sig trådt på af samfundet, og som i vid udstrækning mener, at al ulykke i landet skyldes indvandrere og flygtninge –i hvert fald alle med muslimsk baggrund, der nasser på vores samfund.

PIA KJÆRSGAARD ER en meget dygtig formidler af sine budskaber, og hun har hidtil undgået de helt store skandaler med hensyn til misbrug af skatteborgernes penge. Det er ikke hende, der drikker 20 snapse og fem fadøl med Søren Pind.

Men så gik det galt i denne uge!

Aldrig har jeg set et samlet antal politikere med den erfarne Pia i spidsen klare sig så dårligt, som da kulturudvalget på 17 mand blev afsløret i at være på vej på en ni dages luksusferie i henholdsvis New York og De Vestindiske Øer til 450.000 kr.

Hvor dumme tror de, vi vælgere er? Hvad foregår der inde i de menneskers hoveder?

PIA KJÆRSGAARD, der er sådan efter andre, må nu være faldet i det hul, mange politikere styrter ned i –og det er hullet, hvor de tror, at de kan tillade sig alt, og at der hersker andre moralske regler for dem end for den almindelige befolkning.

Aldrig mere kan jeg tage det alvorligt, når Pia Kjærsgaard raser over misbrug af skatteborgernes penge! Aldrig mere kan hun tillade sig at kaste den første sten, uden at hun vil få modspørgsmålet: 'Hvad med dig selv?'

Også selv om hun kommer på bedre tanker. Det er næsten værre!

Det betyder, at hun virkelig har jokket i spinaten, da hun tilsluttede sig pamperrejsen, som hun i stedet burde have standset.

Pia Kjærsgaard har selv ønsket at blive medlem af kulturudvalget, så hun kan holde øje med de danske værdier og den danske kulturarv. Hvem havde regnet med, at det også indebar New York og De Vestindiske Øer? På skandalens første dage hørte vi ikke meget til Pia, som lod sin spindoktor sige noget ligegyldigt.

MEN INTERESSANT VAR DET at høre, hvor rasende kulturens repræsentanter blev, da de skulle forsvare badeferien. For ikke at tale om de latterlige forklaringer, de tror, de kan binde os på ærmerne. De må virkelig se ned på deres vælgere.

SF'eren Pernille Frahm sagde, at hun kun er med for at komme til New York, og da hun så blev spurgt, om hun så ikke skulle springe Caribien over, svarede hun på smukt dansk: 'Det er noget pis, som du stiller det op'.

Lille Simon Emil Ammitzbøll forklarede, at når man nu var derovre, kunne man lige så godt tage et smut til New York. Alligevel var hvor? New York ligger da ikke på De Vestindiske Øer. Og hvem betaler det 'smut'?

Socialdemokraten Mogens Jensen sagde det dummeste af dem alle, nemlig at de 17 danskere og de to embedsmænd (hvad mon de skal lave?) skal over og rette op på den mislyd, der har været mellem Danmark og De Vestindiske Øer, siden vi var en slavenation!

– Ja, sårene er ikke helet, sagde Simon Emil.

Venstrekvinden Ellen Trane Nørby skældte Ekstra Bladet ud for det lave niveau, avisen nu er sunket ned på, når der nu skulle være noget galt med, at 19 mand tager på ni dages rejse til 450.00 kroner.

Det er over 100 år siden, Danmark solgte De Vestindiske Øer, så det er selvfølgelig på tide, at 19 mand går rundt og siger undskyld, lod politikerne forstå. Hvordan det i praksis kan lade sig gøre, har jeg ingen fantasi til at forestille mig.

Der er så mange vanvittige rejser for politikerne, men den her er nok den dummeste i de sidste 30 år. Hvem mon har fundet på den?

TÆNK AT GÅ IND til et møde i kulturudvalget og sige: 'Jeg mener, vi skal tage til De Vestindiske Øer og hele de 100 år gamle sår – og på hjemvejen tager vi lige nogle dage i New York. Det koster kun 450.000 kroner'.

Hvordan kan man få sig selv til at bringe det på bane?

Men min største undren går på Pia Kjærsgaards langvarige manglende dømmekraft. Hun kan ikke nå at rette op på, at hun var med på ideen, indtil det kom ud i pressen. Hun er leder af et af Danmarks mest magtfulde partier. Hele Danmark er i krise. Folk må gå fra hus og hjem, og mange tusinder mister i disse dage deres arbejde.

Det her en alvorlig sag, uanset om nogle springer fra i skam eller ej. For mig at se er det ren svindel.