Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

V-politiker: Atomkraft en mulighed

Frankrig og Italien indgår en aftale, der skal føre til fire atomkraftværker i Italien. I Danmark ser Jydsk Atomkraft A/S lyst på fremtiden

Denne T-shirt fra Jydsk Atomkraft A/S kan købes for 20,5 dollar. (Foto: Jydsk Atomkraft)
Denne T-shirt fra Jydsk Atomkraft A/S kan købes for 20,5 dollar. (Foto: Jydsk Atomkraft)

For tre uger siden vedtog Sverige en lov, der gør det muligt at renovere og udskifte de gamle og udfasede A-kraftværker, og i går tog Italien så de første skridt til at blive atom-land.

På et pressemøde, efter underskrivelsen af en italiensk/fransk samarbejdsaftale om at bygge fire A-kraftværker, sagde Silvio Berlusconi ifølge BBC:

- Vi bliver nødt til at vågne op og begynde at bygge italienske atomkraftværker.

De nye kraftværker i Italien skal erstatte kraftværker, der blev lukket som følge af en folkeafstemning, efter atomulykken i Tjernobyl i 1986.


Sådan så det ud i går, da Sarkozy og Berlusconi aftalte at samarbejde om A-kraft. (Foto AP)

Flertal i Danmark
På nationen! støtter et flertal på 61 procent indførelsen af A-kraft i Danmark, og hos 'firmaet' Jydsk Atomkraft A/S er man glad for, at der nu ser ud til at være grøde i atomkraft-holdningerne:

- Det har været meget upolært, at sige at a´man er tilhænger af A-kraft, men mange har fundet ud af, at det er en meget ren og sikker måde at producere energi på, siger Jens Willy Johanssen fra Jydsk Atomkraft A/S, der har arbejdet for at indføre atomkraft i Danmark i 6 år.

A-kraft er fremtiden
Den franske præsident Sarkozy fortalte efter mødet med Berlusconi, at han opfatter atomkraft som ren energi, og han ser derfor gerne, at atomkraft kommer på den europæiske dagsorden. Det er nøglen til udvikling, mener han:

- 2020 bør atomkraftværker blive udviklet massivt - ingen kan på nogen måde nedlægge forbud mod det.

Og selv om der blandt danske politikere har været massiv modstand mod atomkraft, så kan man læse at den danske EU-parlamentariker Karin Riis Jørgensen fra Venstre ikke er helt afvisende.

- Der satses allerede massivt på de vedvarende energityper i blandet andet Danmark. Men vi må erkende, at det ikke er nok til at opfylde den stadigt stigende efterspørgsel på energi samt leve op til vores målsætning om at formindske CO2 udslippet. Derfor bør atomkraft ikke affejes som energikilde, skriver Karin Riis-Jørgensen MEP (V).

Men hvad mener du - skal Danmark snart til at diskutere atomkraft?

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen