Annonce:
Annonce:

K: Ungdomshus bliver dobbelt så dyrt

Ritt Bjerregaard lancerede en plan for det nye ungdomshus til 70 mio. kroner. Nu ligner regningen mere 140 mio.

I april lød det fra Ritt Bjerregaard, at prisen for et ungdomshus i Nordvest ville løbe op i 70 mio. Nu er det blevet dobbelt så dyrt, ifølge den konservative Rasmus Jarlov. Foto Kristian Linnemann
I april lød det fra Ritt Bjerregaard, at prisen for et ungdomshus i Nordvest ville løbe op i 70 mio. Nu er det blevet dobbelt så dyrt, ifølge den konservative Rasmus Jarlov. Foto Kristian Linnemann
Annonce:
Følg nationen!

De to konservative lokalpolitikere og kandidater til Københavns Borgerrepræsentation, Jakob Næsager (C) og Rasmus Jarlov (C), har netop fået Københavns Kommune til at give et overblik over omkostningerne til at etablere og drive det nye Ungdomshus på Dortheavej.

Overblikket viser, at Ungdomshuset er blevet dobbelt så dyrt, som forventet. Den oprindelige plan til 70 mio. kr. som Ritt Bjerregaard præsenterede i april er forlængst overskredet. Nye tal viser, at det har samlet har kostet ca. 200 mio. kr. at rydde Ungdomshuset på Jagtvej 69 og etablere et nyt ungdomshus på Dortheavej.

Den nye opgørelse fra Københavns Kommune viser, at alene de kommunale udgifter bliver på 148 mio. kr. Dertil kommer statens mindst 50 mio. kr. for politiets ekstraarbejde.

Annonce:

Det er grotesk
Rasmus Jarlov siger i en pressemeddelelse:
- Det er grotesk, at Københavns Kommune vælger at bruge 148 mio. kr. på autonome. Vi vil anslå, at der nu kommer ca. 50 autonome i det nye ungdomshus, og det betyder, at kommunen har kastet ca. 3 mio. kr. i nakken på hver autonom, så de kunne får et nyt værested.

Til sammenligning var der ca. 700 ugentlige brugere af det daværende kulturhus på Dortheavej, inden det den 1. juli i år blev omdannet til ungdomshus, oplyser Jarlov

Siden de autonome overtog Kulturhuset op Dortheavej, har der været adskillige arrangementer i Ungdomshusetog nogenlunde fred i gaden, så er 148 mio dyrt eller billigt?

I aften er der f.ex. filmforevisning kl 19:00, hvor man kan se en film om G8-topmødet i Genova i 2001 ved navn ’Genova Citta Aperta’. I morgen er der koncert med Kamikatze fra Sverige, Utopia fra Utopia og Kansalaistottelemattomuus fra Finland. Hård svensk kvinde punk rock med tons tung attityde, klassisk hurtig melodisk polsk anarcha hc/punk og tung distorted anarcho hard core

Det lokale orkeste TASER spiller desuden 'lokalt punk rock outfit' med undertitlen 'første koncert. ex-Politiet A/S'Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: