Annonce:
Annonce:

De danske æresdræbere

Mænd der begår mord for ikke at tabe ansigt, er ikke kun indvandrere.

Mænd kan føle, at de mister ære, når kvinden er på vej væk.
Mænd kan føle, at de mister ære, når kvinden er på vej væk.
Annonce:
Følg nationen!

I Danmark er 29 kvinder gennem de sidste tre år blevet myrdet af en jaloux mand eller eksmand, det skriver jp.dk. Nogle af de typiske årsager til drabene er, at mændene er bange for at miste stolthed og ære, når kvinden f.eks. truer med at forlade ham.

Samme psykologi som æresdrab
Når manden bliver jaloux, og han samtidig har et lavt selvværd, så føler han, at han mister agtelse udadtil. I nogle tilfælde bliver mord den eneste udvej.

Så det er ikke kun indvandrermænd, som dræber for ære. Danske mænd gør også.

- En del af det er det samme, som vi ser i de såkaldte ”æresdrab”. Psykologien bag er den samme. De danske mænd tænker på samme måde som indvandrermænd, der føler, at de ikke kan leve med ydmygelsen, hvis konen går, siger psykiater Henrik Day Poulsen til Jyllands-Posten.

Mændene vil ikke tabe ansigt
Det er to af danmarks mest erfarne drabsefterforskere enige i. Tidligere chef for rejseholdets drabssektion politiinspektør Bent Isager-Nielsen udtaler til Jyllands-Posten, at der er 'et element af skam i danske jalousidrab, fordi mændene taber ansigt.'

Drabschef i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Ove Dahl, vil ikke gå så langt, som at bruge betegnelsen 'æresdrab', fordi det vækker andre associationer, men han vil godt være med til at sige, at ære spiller en rolle.

- Det handler om at miste stolthed og status. Det kan være den velfungerende familie, de velfungerende børn eller den velfungerende økonomi, som man ikke kan overskue at miste. Derfor begår manden drab i affekt. På den måde kan man godt sige, at det handler om ære.

Tror du, eksperterne har ret i, at det er samme psykologi, som ligger bag? Hvad er forskellen på æredrab og jalousidrab?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: