Annonce:
Annonce:

'Bilist kastede flaske efter mig'

Vejvrede eller roadrage er en folkesygdom, som næsten to ud af tre danskere enten selv lider af eller har oplevet på nærmeste hold

9 procent kan godt finde på at overfalde medbilister. Foto Martin Kirstein
9 procent kan godt finde på at overfalde medbilister. Foto Martin Kirstein
Annonce:
Følg nationen!

Flere end 3400 personer har foreløbig deltaget i en afstemning, der sort på hvidt viser, at vejvrede nærmest en en folkesygdom i Danmark.

9 procent indrømmer ligefrem, at de selv kan finde på at være voldelige over for andre bilister og 20 procent siger, de har haft lyst til at overfalde medbilister. 25 procent er selv blevet overfaldet, mens 14 procent har set nogen blive overfaldet. Og så er der 32 procent, der kører rundt på en lyserød sky - de er nemlig aldrig selv blevet hidsige over andre bilister eller har oplevet andre være aggressive.

Historier fra de vilde veje
Og nationen! har mange historier at fortælle fra de vilde veje. Nationen!-medlem Sabrina R. er en af dem, der er blevet overfaldet af en vred bilist. Hun fortæller om en dag, hun kom kørende hjem fra arbejde:

Annonce:

- Og i sammenfletningen ved Ishøj, trækker jeg til højre - for jeg er ikke en af dem som ligger og kører i yder/midter-banen bare for at ligge der, argg... Nå, men så trak jeg ind og jo, jeg kunne godt være der min bil er ikke 6 meter lang, men ham bag ved blev SÅ arrig, at han overhalede og kørte ind foran og bremsede, trak ud igen, satte farten ned så han kunne sidde og lave alle mulige fagter til mig. Jeg prøvede at se lige ud og virke ligeglad, men idioten (2g'er) blev ved.

Til sidste kastede han en flaske ud af vinduet så den ramte min bil og lavede mærker og så drønede han ellers afsted med MEGET høj hastighed og zig-zaggede frem og tilbage, indenom og udenom så langt jeg kunne se.

Jeg tog et billede med min mobil af hans bil og da jeg kom hjem ringede jeg til politiet og fortalte det hele også at jeg faktisk havde han reg.nr. på billede, men de ville ikke gøre noget som helst.

Politiet sagde jeg selv skulle lave et mærke

Morten O. har også haft en grim vej-oplevelse, men heller ikke han, fik noget ud af gå til politiet: Han skriver:
- Jeg ventede på at komme ud på vejen langs Nørreport Station i myldretiden. Der var ingen biler som gav plads til at jeg kunne komme ud, så efter ca. 20 sek. kørte bilen bag ved mig højre om, ind på fortovet så en gammel dame måtte springe til siden for ikke at blive kørt ned, og det lykkedes så bilen at komme ud. Der blev skabt plads til jeg selv kunne dreje til højre om komme ud lige bag efter..

Annonce:

Jeg fik øjenkontakt til bilisten og gav ham fingeren! - Og det skulle jeg så ikke have haft gjort. Han stoppede bilen løb hen og flåede min bildør op, hev mig ud af bilen og gav mig to slag i hovedet, og bad mig om at "fucke a h..... til", jeg var ret chokeret, det hele gik meget stærk. Han kørte hurtigt væk og 3 forskellige vidner kom hen til mig med nummerpladen skrevet ned på papirslapper, 2 af dem ville gerne vidne hvis det skulle blive aktuelt så jeg fik deres navn og nummer.

Jeg kørte straks til politistationen tæt på hovedbanegården for at anmelde episoden. Politimanden talte lige ud af posen og sagde, at eftersom at han ikke kunne se nogen særlig synlige mærke på mit ansigt kunne de ikke blive til en sag som ville holde, på trods af vidner..

Enten kunne jeg droppe anmeldelsen og spare politiet for, hvad han mente var spildt politiarbejde, eller jeg kunne sidde med hånden presset mod mit hoved, for at lave et synligt rødt mærke og derefter køre på skadestuen for at få taget et billede, som dokumentation til en evt. retssag.

Har du også oplevet at politiet ikke gik videre med din anmeldelse om vejvrede?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: