20 år med Troldspejlet

Troldspejlet og TV-avisen består, mens andre programmer forgår. I dag er det 20 år siden Jakob Stegelmann debuterede som spil-vært på DR

- Der er ikke sket en skid, det er jo rigtig nok. Der har hele tiden været planer om at lukke programmet, for man kører jo kun et program et par år, hvis man er en succes. Jeg har forsvaret det og kæmpet for det, og hver gang det har været lukningstruet, er det er altid endt med, at det fortsætter, siger Jakob Stegelmann til dr.dk, der fejrer, at det i dag kl. 17.00 er præcis 20 år siden, Danmarks Radio fik et fast program om fantasy og det voksende markede for computerspil.

Du kan se klip fra Troldspejlet her

For et par år siden modtog Jakob Stegelmann - som den første - den nordiske computerspilspris 'Nordic Games'-pris, der dog hurtigt fik nyt navn og blev opkaldt efter ham. Dengang hed det om den langtidsholdbare vært;

En af de få visionære danskere
'Uden Stegelmann ingen spildækning i dansk nationalt tv, så enkelt kan det siges. Med sin evigt brændende kærlighed til og interesse for nye subkulturer og medier samt en eminent evne til at bruge ’Troldspejlet’ og videreformidle den til både store og små seere, fremstår Stegelmann i dag som en af meget få visionære danskere inden for tv-mediet, der har forstået spilfænomenets reelle betydning for underholdningskulturen', lyder begrundelsen.

I går så 100.000 danskere med, da Troldspejlet rullede over skærmen kl. 17.00 og i dag fra kl. 17.00 kan du se det allerførste Troldspejlet her.

Men hvad er dit bedste øjeblik med Troldspejlet?