Læserne: Politibetjent sagde perker

Politidirektør Hanne Bech Hansen mener, at han sagde 'perle' - men læserne er ikke i tvivl. 8000 har stemt.

Sådan så der ud d. 13 januar i København. Men hvad blev der sagt? Foto Lasse Andersen kaos-tv)
Sådan så der ud d. 13 januar i København. Men hvad blev der sagt? Foto Lasse Andersen kaos-tv)

– Nu sætter du dig ned, ellers sætter jeg dig ned med magt. Kan du fatte det, perker?! Kan du fatte det?!

Sådan faldt ordene, da en betjent havde fat i en yngre dansk-palæstinensisk mand ved Gaza-demonstrationen i København 13. januar, hvor omkring 110 blev anholdt.

Varmt debatemne
I hvert fald hvis man skal tro flertallet på nationen!, der har set, genset og diskuteret det videoklip, der blev optaget af episoden, og som siden torsdag aften har været tilgængeligt på ekstrabladet.dk

Flere end 8000 har stemt, og 60 procent mener, at betjenten bruger ordet perker, men mange – også Københavns politidirektør Hanne Bech Hansen – mener, at der blev sagt 'perle'.

Flere end 8000 læsere har stemt. Her er uddrag fra debatten:

Gad vide, hvor sagen ville stå i dag, hvis der også på klippet var et udvalg af de ukvemsord, som 'perle' havde sagt om/til ordensmagten. Men det er jo o.k. at kalde politiet for hiposvin, men ikke en idiot for perle...
Henrik M.

Betjenten er uddannet til at opføre sig professionelt og har de værktøjer, han må bruge. Kalder du betjente ukvemsord, får du bøder. Det samme skal ske for betjenten her. Det er aldrig o.k. at kalde folk perker eller perle, når betjenten er på job. kenneth E.

Den der forklaring med 'perle' er noget, man virkelig ikke kan bruge til noget? Tørre r.v med den, ja!
Armin h.

Uden lyv, så er vi faktisk en omgangskreds her i Jylland, som kalder hinanden 'perle' –lige meget hvilken tro, farve osv. hver især har, så den holder helt sikkert.
Steffen V.

Apropos perle. Ingen r-lyd til sidst. Det kan aldrig blive til det betjenten er anklaget for at have sagt. Det kan maks. blive til perke, og hvad er det?
Morten J.

Ja, hvem fanden siger 'perle' til nogen? Det gør politifolk faktisk! Det undrede også mig for snart 14 år siden, da jeg kom ind i korpset, at mine kolleger gik og sagde 'perle'. Vi bruger det som kode for 'idiot' –det kan vi jo ikke sige til folk, da vi så ville få en ganske berettiget klage.
troels l.

Hvis han sagde 'perle', så hedder jeg dronning Margrethe. Selvfølgelig gjorde han ikke det, og det er så typisk, at politiet dækker over hinanden. 80 pct. af dem er nogle racistiske svin.
Gitte H.

De betjente skal sgu finde sig i så meget, og hvad mon ham tossen sagde til betjenten?
Jesper A.

Typisk politiet. Politiet har to regler. §1: Vi har altid ret. §2: Hvis det ikke er tilfældet ,træder §1 straks i kraft.
Jan B.

Er glad for at der muligvis kommer en ny klageinstans (lægfolk og jurister) inden for politiet, så det ikke er politiet, der undersøger politiet.
Lars P.

Nu har jeg prøvet at fjerne baggrundsstøj og lyttet til det utallige gange, og jeg kan altså også kun høre 'ka' du fat' det perle?'... Jeg er normalt ikke glad for at give politiet ret, men denne gang bøjer jeg mig sgu...
Ulrich B.

Har selv boet på Amager i en del år –og har faktisk flere gange hørt betjente fra Station Amager bruge ordet 'perle' over for provokerende elementer –uanset hudfarve.
Michael A.