Tjener fedt på at hviske Fogh i øret

Millionløn: Statsministerens spindoktor tjente 1.275.225 kr. Det er mere end de fleste ministre får

Ulven kommer... højt op på listen over de bedst betalte i dansk politik. Foto: Polfoto
Ulven kommer... højt op på listen over de bedst betalte i dansk politik. Foto: Polfoto

Det er økonomisk fedt at arbejde for statsminister Anders Fogh Rasmussen (V). Det erkender statsministerens spindoktor Michael Ulveman.

I 2007 tjente han 1.275.225 kroner på at give gode råd til statsministeren, der selv tjener 1.460.847 kroner for at lede landet. Det giver en forskel i statsministerens favør på 175.000 kroner.

Michael Ulvemann kan i stedet glæde sig over, at det kun er statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsen (K), udenrigsminister Per Stig Møller (K) og finansminister Lars Løkke Rasmussen (V), der tjener mere end ham.

De øvrige 14 ministre, bl.a. beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V), justitsminister Lene Espersen (K), skatteminister Kristian Jensen (V) og klima- og energiminister Connie Hedegaard (K), må nøjes med en årsindtægt på 1.168.674.

Betal selv
– Det er uhyrligt, at en spindoktor, der er politisk rådgiver for en minister, kan tjene over 1,2 millioner kroner om året, siger formanden for Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg, Frank Aaen (EL).

Det var ham og medlemmerne af udvalget, der i foråret bad ministerierne oplyse, hvor mange penge de bruger på politisk spin/kommunikationsarbejde.

– Partierne burde selv betale for spindoktorer, når vi er oppe i de lønninger.

– Hvor meget mener du, en spindoktor skal have i løn?

– Omkring 50.000 kroner om måneden – svarende til 600.000 kroner om året. Det svarer til, hvad et medlem af Folketinget tjener, lyder svaret fra Frank Aaen. Der er i øjeblikket 18 ministre.

Velfærdsminister Karen Jespersen (V) har først fået særlig rådgiver i 2008. Derfor er lønnen til vedkommende ikke opgivet.

Udenrigsminister Per Stig Møller (K) har ingen særlig presserådgiver, men har flere pressefolk ansat i ministeriet. Det samme gælder for integrations- og kirkeminister Birthe Rønn Hornbech (V).

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere