Simon Emil: Folk må gerne ryge hash

'Færre forbud og regler' lød det i går fra Borgerligt Centrum, og i dag sætter Simon Emil Ammitbølls flere ord på: Legaliser hash

- Jeg har ikke selv prøvet at ryge hash, siger Simon Emil Ammitzbøll, der nu er den første borgerlige folketingspolitiker, der vil afkriminalisere hash. Foto Polfoto
- Jeg har ikke selv prøvet at ryge hash, siger Simon Emil Ammitzbøll, der nu er den første borgerlige folketingspolitiker, der vil afkriminalisere hash. Foto Polfoto
Følg nationen!

Simon Emil Ammitzbøll sluttede sin hektiske tirsdag af med at svare på spørgsmål fra nationen! i en 30 minutters live-debat lige før midnat. Den selvudnævnte partiformand nåede 'kun' at svare på 14, og et af de mange, han ikke nåede at svare kom fra nationen!-medlem anders n.:

- Fri hash. Hvordan kommer Borgerligt Centrum til at forholde sig omkring legalisering af hash?

Et godt spørgsmål om et emne som tidligere har givet masser af debat på nationen!, hvor der tidligere har været massivt flertal for en legalisering af hash.

Folk må selv bestemme
I dag svarer Simon Emil Ammitbøll så, at Borgerligt Centrum absolut er imod den kriminilisering af hash, der er gældende lov i Danmark for øjeblikket:
- Jeg har ikke selv prøvet at ryge hash, men folk må selv bestemme om de vil ryge hash, siger Simon Emil Ammitzbøll til nationen!.
- Jeg har det svær med en lovgivning, der kriminaliserer en meget stor del af den danske befolkning, og så skal man også tænke på, at kriminaliseringen er medvirkende til de bandeskyderier, vi har set i efteråret.

Jubel hos Venstres ungdom
Simon Emil Ammitzbøll kan ikke sige, hvornår Borgerligt Centrum vil arbejde politisk for en legalisering, da han for tiden har travlt med sit forslag om homoseksuelles ret til adoption.
I den yngre del af regeringspartiet Venstre jubler man over, at der nu er en folketingspolitiker fra den borgerlige side, der nu stiller sig op og taler åbent om fri hash.

- Det synes jeg simpelthen er alletiders. Jeg er sikker på, at der er mange andre borgerlige politikere, der mener, at vi skal have fri hash i stil med Holland - men de tør bare ikke stille sig frem og sige det åbent og ærligt, siger VUs landsformand Thomas Banke.

Foreløbig har 10.856 svaret på, om de vil stemme stemme Borgerligt Centrum. 7 procent svarer ja, og 14 procent svarer måske. Men tror du dagens hashmelding ændrer ved lysten til at stemme Borgerligt Centrum?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby