Flertal af danskere holder med Israel

Så længe palæstineserne har Hamas og Fatah, så skal de ikke regne med støtte fra danskerne. 61 procent støtter, at Israel er gået ind i Gaza

De sårede palæstinensere bliver kørt til Egypten. Her ankommer f.ex. Mazen Abdel Fattah til Nasser Hospital i Cairo i tirsdags. Foto AP
De sårede palæstinensere bliver kørt til Egypten. Her ankommer f.ex. Mazen Abdel Fattah til Nasser Hospital i Cairo i tirsdags. Foto AP
Følg nationen!

- Israel gør det nødvendige nu. De stakkels mennesker (almindelige palæstinensere) var advaret. De kan starte med at kigge på hvorfor? Hamas og Fatah! Længere er den ikke, skriver nationen!-medlem Jens V., der dermed sammenfatter holdningen hos flertallet af de 5612, der har deltaget i en meningsmåling om konflikten mellem Israel og palæstinenserne i Gaza.

Landkrigen er nødvendig
61 procent mener således, at det er helt i orden, at Israel nu rykker ind i Gaza for at standse de missiler, Hamas-soldaterne sender ind over Israel.

Kun 26 procent støtter ikke den israelske landkrig, da de mener, at det bare vil optrappe konflikten, og så er der 13 procent, der synes, at det er umuligt, at sige, hvad der er rigtigt og forkert i den mere end 60 år lange konflikt.

Men - flertallet er altså klart, og det er især Hamas, der får skylden for at der nu er krig:
- Hamas ønskede konflikt fremfor våbenhvile. De valgte selv at ofre civile liv, og nu kommer de så tudende tilbage og siger at det er unfair, skriver Hans J. i en kommentar til dagens blodige billeder fra markedet i Gaza.
Og meget få på nationen! svarer igen, men en af dem er Nadine D., der i sin kommentar i dag mener, at de kæmpende palæstinensere fortjener respekt:

- Palæstinenserne bliver nu dræbt, mens den "civiliserede verden" bare ser på, at der bliver begået folkedrab. Respekt til palæstinenserne - disse modige mænd. I skaber historie lige nu.

Herhjemme kritiserer Dansk Folkeparti regeringen for ikke at støtte Israel tydeligt nok. Men hvad mener du - skal Danmark officielt støtte den israelske landkrig eller skal Danmark officielt forsøge at få FN til at standse krigen?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?