Simon Emil er langt over spærregrænsen

6300 har stemt og Borgerligt Centrum får pæn støtte fra vælgere fra Radikale, Venstre og Liberal Alliance - se Simon Emil Ammitzbølls chat med læserne

Danmarks grønneste partileder er klar til at svare på spørgsmål på nettet fra kl. 23.00. Foto Polfoto
Danmarks grønneste partileder er klar til at svare på spørgsmål på nettet fra kl. 23.00. Foto Polfoto

31-årige Simon Emil Ammitzbøll siger, at han har skelet til både Dansk Folkepartis succes og til Ny Alliances fiasko, før han gik i luften med Danmarks nye borgerlige-centrum parti.

Få klare budskaber
Hvad han mere præcist mener med det, og alt det andet, han og det nye parti har skrevet , fik læserne svar på her til aften, da han svarede på spørgsmål fra nationens!-medlemmer.
Men allerede nu - på partiets premieredag - ser det ud til, at hans få, men klare budskaber på dages pressemøde kombineret med en enestående enighed i ledelsen, er faldet i vælgerkorpsets smag.

4000 har stemt
7 procent af de mere end 6300 personer, der har stemt, svarer nemlig, at de vil stemme på Borgerligt Centrum, og hele 12 procent svarer, at de måske vil gøre det.

Halverer Liberal Alliance
Dermed danser Simon Emil højt og elegant over spærregrænsen på 2 procent, og det er især vælgere fra Ny/Liberal Alliance, Venstre og Radikale, der er faldet for det nye borgerlige alternativ. 8 procent af Venstre-vælgerne vil stemme på BC, mens 16 procent overvejer det. Blandt de radikale vælgere er det 14 procent, der siger ja, mens 20 procent vil overveje det og hos den vingeskudte Anders Samuelsens Liberal Alliance ligner dagens partinyhed en sand atombombe. 18 procent af dem, der stemte Ny Alliance ved sidste valg er således parat til at stemme på Simon Emil, og hele 37 procent svarer måske.

Du kan se, hvor Borgerligt Centrum henter sine stemmer, ved at klikke på udvidede resultater i afstemnings-boksen og derefter på krydstabulering

'Virker meget fornuftigt'
Mange skriver at de trætte af nye partier og løsgængere, men nationen!-medlem Rolf H. er en af dem, der skriver pænt om det nye parti:
- Man kan sige mange ting. Men efter jeg har hørt Simon udtale sig, virker det nu meget fornuftigt.

Og Jakob L. stemmer i og skriver:
- Tror sq han har fat i noget - held og lykke med projektet!

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter