Holder du med Israel eller Gaza?

Det er nok bare et spørgsmål om tid, før israelske soldater rykker ind i Gaza for at stoppe missilerne fra Hamas. Men hvem holder du med?

Mazen Abdel Fattah er en af de palæstinensere, som er blevet såret i de israelske bombardementer mod Gaza, Han blev i nat overført til Nasser hospital i Kairo, Egypten. (Foto: AP)
Mazen Abdel Fattah er en af de palæstinensere, som er blevet såret i de israelske bombardementer mod Gaza, Han blev i nat overført til Nasser hospital i Kairo, Egypten. (Foto: AP)

Der har ikke været meget julefred i Israel og omegn, og nu tyder alt på, at den krig, der de sidste fire dage er foregået med missiler og luftbomber, nu skal fortsætte på landjorden. Det israelsek militær er ihvertfald parat til at rykke ind i Gaza for at standse Hamas-missilerne. Og på nationen! er der mange, der godt forstår Israel:

Jøderne har fået nok
- Israel har altid måttet kæmpe for at overleve - de er en minoritet og under konstant pres fra de arabiske lande. Hvis ikke araberne kan finde på andre at skyde på - så skyder de bare på Israel. Palæstinenserne har i en lang årrække sendt selvmordsbombere, raketter og miner ind over græserne til Israel - og jeg kan ærlig talt godt forstå jøderne nu har fået nok, skriver Martin J.

Bernt C. mener også, at den største skyld ligger hos palæstinenserne:
- Måske skulle de have brugt penge og ikke mindst energi på at opbygge deres eget land i stedet for at koncentrere sig om at 'udrydde Israel'.

Palæstinensere får ikke lov
Men der også pro-palæstinensiske røster i kommentarerne. Nadine D. skriver, at folk skulle prøve at rejse rundt i Palæstina for at se hvor 'nemt' det er at være palæstinenser:
- Nogle ville normalt sige 'Ytringsfrihed kan ikke gradbøjes'. Jeg vil sige 'Frihed kan ikke gradbøjes. Problemet er, at palæstinenserne ikke får lov til at bygge noget som helst. De er ikke frie i deres eget land. Folk skal være frie før de kan bygge noget som helst.

Men tror du, at Israel kan skabe fred ved at sende soldater ind i Gaza? Og tror du, at palæstineserne kan opbygge et fredeligt samfund, hvis de fik lov til at passe sig selv?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere