Julehjælp: Kys dem alle fra mig

Julehjælp: Henrik Bording Petersen var jublende lykkelig, da han som den første fik del i den indsamlede julehjælp

Julehjælp. Henrik Bording i Gram får overrakt tre gavekort til at forsøde julen en smule med af Ekstra Bladets Flemming Mønster. Foto Ole Frederiksen
Julehjælp. Henrik Bording i Gram får overrakt tre gavekort til at forsøde julen en smule med af Ekstra Bladets Flemming Mønster. Foto Ole Frederiksen

Henrik Bording Petersen greb resolut de tre gavekort og gav dem et kys som en stor samlet tak til de mange, der har bidraget med i alt 1,8 millioner kroner i Ekstra Bladets og ASF Dansk Folkehjælps juleindsamling til fattige familier i Danmark.

Ekstra Bladet overrakte ham i går de tre gavekort på hver 500 kroner til indkøb af julemad og julegaver.
– 1500 kroner, det er jo helt vildt. Det gør hele forskellen. Nu kan vi få en rigtig jul ligesom andre familier med julefrokost, and og gaver til børnene, sagde Henrik Bording, da han modtog kortene udstedt til Spar Supermarked, BR og Sport-Master.

Fornuftige indkøb
Han skal holde juleaften hos sig selv sammen med sin datter Pernille på 15, sin mor og sin niece og dennes nyfødte datter.
– Nu skal jeg rigtig ud og shoppe. Det bliver meget underligt. Men jeg kan love, at jeg skal gøre det fornuftigt. Det er jeg god til, for sådan noget lærer man, når man befinder sig på samfundets økonomiske bund.

Henrik Bording Petersen fra Gram har i otte år været ude af arbejdsmarkedet på grund af psykiske problemer i form af depressioner. Samtidig har han været alene med sin datter Pernille det meste af hendes liv. Til daglig bor hun nu på et hjem for børn af vanskeligt stillede familier, men er hos sin far i weekender og højtider.

Det piner ham, at han ikke økonomisk kan opfylde de behov, en teenagepige har, og det har især pint ham, at han ikke har kunnet give hende en jul som andre børn.

Får gåsehud
– Men det kan jeg nu. Det bliver storslået. Vi glæder os virkelig til juleaften.

Oveni kan Henrik Bording Petersen glæde sig over, at vejen ud på arbejdsmarkedet nu igen er ved at være ryddet. Han har været medicinfri gennem nogle måneder nu og håber derfor at kunne få et job som chauffør.

Han er i øvrigt dybt imponeret over, at det lykkedes at samle 1,8 millioner kroner sammen.
– Det er et ufatteligt stort beløb. Jeg får gåsehud over hele kroppen ved at tænke på, hvor mange det kommer til gavn.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere