Annonce:
Annonce:

Fogh ser grønt

Er statsministeren på vælgerjagt, eller er sandheden om klodens tilstand først gået op for ham nu?

- Vi tog fejl...
- Vi tog fejl...
Annonce:
Følg nationen!

Miljøet har ikke været en af Anders Fogh Rasmussens mærkesager i hans tid som statsminister. Men efter Venstres landsmøde har piben fået en anden lyd. Fogh vil have et grønnere Danmark med mere offentlig transport, miljøvenlig energi og større fokus på naturbevaring.

Villy: Sådan, Anders!
Det er toner, som vækker genklang hos SF. Et parti Venstre normalt ikke er enig med i ret meget.

- Jeg vil opfordre Fogh til at indkalde partier med erfaring inden for miljøpolitik for at udarbejde et ambitiøst nationalt program på alle punkter. Både i forhold til en klimaindsats, en trafikindsats med en massiv investering i offentlig transport og en gigantisk plan for naturen. Og der kan man sige, at Fogh er heldig, for vi har i SF udarbejdet planer inden for alle områder, og vi giver ham gerne hele pakken, siger Villy Søvndal, formand for SF.

Annonce:

Han kalder samtidig Foghs taler for 'en af de største omvendelser i dansk politik'.

En omvendelse af dimensioner
Deri har han ikke helt uret. Da VK-regeringen tiltrådte i 2001, med Fogh som statsminister, blev der skåret kraftigt ned på Sven Aukens miljøministerium, og de mange penge, den tidligere regering havde brugt på miljøet, var et punkt, som den nye regering hyppigt kritiserede den gamle for.

Nu erkender Fogh, at han har taget fejl, og at han ville have prioriteret anderledes, hvis han havde haft den samme viden om miljøet i dag.

- Jeg vil da godt sige, at havde jeg haft den erkendelse i 2001, som jeg har i dag, så kan det godt være, at vi ville have grebet strategien an på en anden facon. Det vil jeg gerne sige meget åbent, siger Anders Fogh Rasmussen til Ritzau.

Annonce:

Er det først gået op for dig nu, Anders?
Det er bemærkelsesværdigt, at det har taget statsministeren så lang tid at finde ud af, at klimaforandringerne er menneskeskabte. Er det virkelig først gået op for ham nu, at Bjørn Lomborg tog fejl, eller ligger der andre årsager til grund for hans pludselige kursskifte?

Er det et forsøg på at aflede opmærksomheden fra skandaleministrene Birthe Rønn Hornbech og Lars Løkke Rasmussen, samt den uregerlige MF Søren Pind, som der bliver spekuleret i, i dagens leder. Eller er han på vælgerfiskeri for at rette op på dystre meningsmålinger?

Er Fogh troværdig i grønt? Tror du, Venstre får flere stemmer som følge af den nye 'grønne' profil?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: