Annonce:
Annonce:

De fattige børn må hjælpes

450 Spar-butikker bakker op om Julehjælp 2008: - Fint og specielt at hjælpe børnene, siger Spar-chefen

Mere end 125.000 er der samlet ind til fattige børns jul. Foto Linda Johansen
Mere end 125.000 er der samlet ind til fattige børns jul. Foto Linda Johansen
Annonce:
Følg nationen!

Hvem vil ikke gerne hjælpe 50.000 fattige børn? Administrerende direktør Michael Østergaard, der repræsenterer 450 danske Spar-butikker, er ikke i tvivl.

– Vi ønsker at signalere ansvarsbevidsthed, siger direktøren til Ekstra Bladet og omsætter ordene til handling. Kunderne i landets Spar-supermarkeder er i dag med til at støtte Ekstra Bladet og Dansk Folkehjælps store indsamling 'Julehjælp 2008'.

Kæmpeindtryk
– Det gør et kæmpeindtryk at kunne bidrage lidt, når så mange børn har behov for hjælp, siger han.

– Kan vi bidrage yderligere, er det kun fint –specielt hvis vi kan bidrage med at gøre julen til en lidt bedre oplevelse for fattige børn. Det gør kun initiativet bedre.

– Men det er ikke bare i juleræset, vi deltager med at hjælpe.

Annonce:

Tager medansvar
– Vi er i forvejen på flere områder involveret i at tage et ansvar i samfundet, bl.a. har vi i flere år haft et stigende samarbejde med Scleroseforeningen.

– Vi ønsker også at vise ansvarsbevidsthed, når det gælder dyrevelfærd, energiforbrug og andet humanitært arbejde.

Ekstra Bladet besøgte i går en af landets 450 Spar-butikker, Kvik Spar på Frederiksberg Alle på Frederiksberg.

Vi skal hjælpe hinanden
Købmand Ole Folberg er glad for at være med i Julehjælp 2008:

– Det er selvfølgelig uacceptabelt, at 200.000 danskere er under fattigdomsgrænsen, og specielt, at så mange børn er ramt.

Men skærer man alt det politiske bort og ser bort fra hele diskussionen om velfærdssamfundets ansvar, så er det jo meget enkelt: vi skal hjælpe hinanden.

Og så er julehjælpen et rigtig godt initiativ, hvor mange små bidrag samlet kan give et pænt resultat.

Sådan sagde kunderne i SPAR-købmanden på Frederiksberg:

Annonce:

Butiksassistent Nina Folberg: – 200.000 fattige danskere. Jeg havde aldrig troet, at så mange og specielt børn levede under fattigdomsgrænsen, så det er godt, man har den her indsamling. Jeg tænker mest på børnene. Dem er det virkelig synd for.

Stinne Bech, koordinator i Amnesty International: – Det er mildt sagt pinligt for et så rigt samfund som det danske at have et så stort fattigdomsproblem. 200.000 under fattigdomsgrænsen er virkelig mange, når man tænker på de ressourcer, der er til rådighed i Danmark. De fattige børn er dem, der lider mest, og hjælper man dem ikke nu, så kommer regningen mangedobbelt tilbage senere. Det er moralsk forkasteligt ikke at hjælpe og økonomisk dyrt ikke at gøre det.

Annonce:

Projektleder Ilan Scheftelowitz: – Det kommer helt bag på mig, at problemet med fattigdom er så omfattende i et så privilegeret og rigt land som Danmark, hvor den sociale velfærd har været samfundets grundpiller og mest prestigefyldte image. Vi kan aldrig løbe fra, at vi som individer helt grundlæggende har et ansvar for hinanden. Og der er to ting at gøre: at hjælpe de fattige ud af fattigdommen og derefter fjerne forudsætningen for, at de er så fattige.

Fabrikant Leif Petersen: – I dag er de fleste optaget af finanskrisen, hvor tusinder af danskere kommer til at gå ned med flaget, og det forstærker generelt jo også presset på de folk, som i forvejen har lidt til livets ophold. Men jeg havde aldrig forestillet mig, at vi herhjemme havde 200.000 fattige. Politikerne praler jo ellers så meget med vores kostbare velfærd, der skal retfærdiggøre de tårnhøje skatter. Noget er helt galt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: