Annonce:
Annonce:

Julen er reddet

Enlig mor til to: - I år slipper jeg for at låne, siger Helle Auerbach Madsen i Odense

Helle Auerbach Madsen har to børn, 15-årige Rebecca og 7-årige Andreas, der ønsker sig alt fra 'High School Musical' og 'Spiderman'-serierne. Foto: Anders Brohus
Helle Auerbach Madsen har to børn, 15-årige Rebecca og 7-årige Andreas, der ønsker sig alt fra 'High School Musical' og 'Spiderman'-serierne. Foto: Anders Brohus
Annonce:
Følg nationen!

- Skal man vende hver en krone, ja, ligefrem gå ud at låne for at have råd til at fejre jul, som jeg gjorde sidste år, så er det ikke rart, men både trist og ydmygende. Også selv om man gør alt for, at børnene ikke skal mærke, der er smalhals.

Helle Auerbach Madsen i Odense, 39, arbejdsløs alenemor til 15-årige Rebecca og 7-årige Andreas og p.t. på kontanthjælp, er utrolig glad for de gaver, hun er stillet i udsigt fra ASF's og Ekstra Bladets indsamling.

Hysterisk gaveræs
– Uden den hjælp havde vi fået en meget trist jul. Nu bliver der både et par gaver til ungerne og råd til and og flæskesteg.

– Jeg kan godt leve med at være lidt fattig til hverdag. Men julemåneden er slem. Alt er kørt op i et næsten hysterisk gaveræs med enorme forventninger.

Annonce:

– Allerede fra november bombarderes vi med tv-reklamer, avisannoncer og reklametryksager, der kun går ud på, at alt det skal vi købe, for at få en 'rigtig' jul.

Fin tradition
– Jeg synes bestemt, julen er en fin og hyggelig tradition, men det er ikke spor morsomt ikke at have råd til lidt ekstra såsom gaver og godter til børnene. De laver selv deres egne gaver i skolen, gaver der for mig er ti gange mere værd, end alt det, man kan købe dyrt i butikkerne.

Det går lige at klare sig i det daglige for de fire tusinde, der er at leve for om måneden. Men ikke i julemåneden, som dårligt kan undgå at koste noget mere.

Lille netværk
– Mit netværk er lille. Vi har ingen kontakt til børnenes to fædre, og begge min forældre er pensionister, så der er ikke rigtig noget ekstra at hente til jul, siger Helle, der er uddannet pædagogmedhjælper, men har været hårdt ramt af sygdom.

Annonce:

– Mit mål for fremtiden er at blive socialpædagog og arbejde med udviklingshæmmede.
– Vi var så heldige, at vi i sommer kom på vores første sommerferie i flere år. Vi lånte i en uge et lille hus i Karrebæksminde gennem ASF Dansk Folkehjælp. Det var virkelig et højdepunkt. Og vi er virkelig taknemmelige for også at komme i betragtning her til jul.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: