Ni timer på skadestuen

82-årig fik lov at vente ni en halv time på skadestuebehandling på Hillerød Sygehus - gav til sidst op

82-årige Elin Larsen måtte vente næsten ti timer på behandling på skadestuen i Hillerød. Til sidst opgav hun og tog hjem. Foto: Lars Johannessen
82-årige Elin Larsen måtte vente næsten ti timer på behandling på skadestuen i Hillerød. Til sidst opgav hun og tog hjem. Foto: Lars Johannessen

Nogle ting er værd at vente på, men næsten ti timers venten på behandling på skadestuen er for meget for selv den mest tålmodige.

82-årige Elin Larsen skulle blot have nogle smertestillende piller, men lægen på Hillerød Sygehus havde ikke tid og lod den ældre kvinde vente i ni timer og 25 minutter!

- Man skulle tro, de havde glemt mig. Jeg sad bare der og ville ikke flytte mig i tilfælde af, at mit nummer blev råbt op, siger den 82-årige kvinde, der arbejder i egen slagterforretning på 42. år.

Elin Larsen havde fået en revne i bækkenet i kølvandet på to hofteoperationer - en skade der er meget smertefuld, men som 'heler sig selv' så at sige. Derfor henvendte hun sig til skadestuen for at få udleveret nogle smertestillende piller. Dem fik hun aldrig.

Exceptionel situation
Ifølge sygehusets ledelse var situationen helt kaotisk den dag med en lille bemanding og mange ventende patienter.

- Da der ikke var noget brud på patienten, vurderede vi, at det kunne vente, forklarer Vagn Bach, ledende overlæge på Hillerød Sygehus.

Lav bemanding og mange patienter eller ej... er ni timer på skadestuen acceptabelt? Hvad synes du? Får det dig til at overveje en privat sundhedssikring med skadestuebehandling?